„Dacă socialiștii europeni țin mai mult la valorile lor, la principii, și mai puțin la calcule meschine electorale, gen PSD e la guvernare și vom avea 10 europarlamentari în plus anul viitor, atunci PSD riscă o sancțiune, așa cred și sper… Sunt lideri ai partidelor naționale membri în grupul socialiștilor europeni care cer o astfel de discuție și chiar o excludere a PSD-ului, în special din țările nordice, dar nu numai. Eu voi cere o astfel de discuție săptămâna viitoare, să vedem ce decizie se va lua“, spune Cătălin Ivan, fost purtător de cuvânt al PSD.

„Le voi prezenta la începutul sesiunii de la Strasbourg, la începutul săptămânii viitoare, un document cu tot ce s-a întâmplat nu doar pe 10 august ci de când a luat Dragnea președinția partidului și le voi cere să dezbată și să hotărâm împreună dacă PSD mai este partid european, dacă mai este partid democratic și nu în ultimul rând dacă mai este partid atașat valorilor social-democrației”, a mai spus Ivan la RFI.

Cătălin Ivan mai spune că în conlictul dintre Dragnea și Firea, cei doi înceracă ”să-și apere oamenii din sistem”.

„Conflictul Firea-Dragnea este legat de începerea anchetei procurorilor militari legată de evenimentele din 10 august, acesta e momentul care a declanșat acest conflict, pentru că ancheta va găsi niște vinovați . Este evident că ce s-a întâmplat acolo a fost în afara legii, ordinele date de anumite persoane au făcut parte dintr-un scenariu bine pregătit, de care nu a fost străină nici Firea nici, cu atât mai mult, Dragnea, pe care eu îl suspectez că este cel care a gândit scenariul respectiv pentru a compromite protestul. Acum și Firea și Dragnea încearcă să-și protejeze oamenii din sistem. Dragnea pe Carmen Dan si Firea pe Speranța Cliseru. Deci întrebarea care se pune este cine va fi aruncat peste bord după ancheta procurorilor militari. Pentru că cel care va accepta sa-și sacrifice omul va pierde și influență în partid și credibilitate”, a mai spus europarlamentarul român.

 

Te-ar putea interesa și: