Iuliana Tudor ne-a mărturisit că duminică seară, spectatorii vor face o călătorie în timp, prin cei 100 de ani pe care îi sărbătorește România, cu tot ce are mai frumos cultura tradițională, de la începuturi și până în prezent.

Practic, a 5-a seară a Cerbului de Aur va avea că temă centrală folclorul autentic românesc, dar și variante reinterpretate modern. Pe scenă vor urcă Damian Drăghici &Brothers, dar și trupa Calancea din Chișinău, împreună cu orchestra Lăutarii, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

În încheierea serii, publicul va fi martorul unui spectacol de evocare istorică, construit în jurul unificatorilor din istoria României, figurilor emblematice care i-au unit de-a lungul istoriei pe români.

 

Are o colecție impresionantă de ii

Iuliana este o colecționară de obiecte, de piese de costum tradițional și a adunat din fiecare zonă unde a poposit sau unde s-a oprit câte o ie. Are acasă o colecție impresionantă de aproximativ 50 de piese, de ii tradiționale vechi, pe care obișnuiește să le poarte chiar și la birou și pe stradă, nu doar pe scenă. Și dacă tot vorbim despre tradiții, Iuliana recunoaște că se dă în vânt după bucatele românești.

„Îmi plac prăjiturile din Banat și de la Gura Râului-Sibiu, îmi plac borșul de pește din Dobrogea și plăcintele Poale-n brâu din Moldova, după cum nu refuz niciodată plăcintele cu brânză și mărar din Ardeal. Sau găluștele cu prune din Hunedoara. Și bineînțeles cozonacul făcut de mamă mea, dar și tortul de ciocolată făcut de soacra mea”, ne-a mărturisit prezentatoarea .