Evenimentul Zilei > Economie > Iulian Iancu: Ministrul pentru Energie DEZINFORMEAZĂ! A existat riscul SCUMPIRII INCĂLZIRII
Iulian Iancu: Ministrul pentru Energie DEZINFORMEAZĂ! A existat riscul SCUMPIRII INCĂLZIRII

Iulian Iancu: Ministrul pentru Energie DEZINFORMEAZĂ! A existat riscul SCUMPIRII INCĂLZIRII

Ministrul delegat pentru Energie dezinformează când spune că nu a existat niciodată riscul creşterii preţului la energia termică de la 1 ianuarie 2015, a spus astăzi Iulian Iancu, Preşedintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaţilor, citat de Agerpres.

Potrivit lui Iancu, Parlamentul a fost cel care a făcut amendamente pentru a nu fi pusă în pericol alimentarea cu energie termică. 

„Vreau să fac o clarificare la intervenţia făcută de ministrul delegat care a venit aici, a arătat două Monitoare din 2010 şi 2014, susţinând în faţa Parlamentului că nu era necesară această intervenţie, că nu exista niciun risc al creşterii preţurilor de la 1 ianuarie întrucât în conformitate cu aceste Monitoare preţurile în baza acelor metodologii iau în calcul media consumului şi preţurilor din ultimele 12 luni, iar Autoritatea de Reglementare a stabilit preţurile pentru 2015”, a spus Iancu în cadrul dezbaterii din plenul Camerei Deputaţilor pe marginea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale. 

Acesta a ținut să atragă atenția că „este în continuare o dezinformare. Având în vedere informaţiile primite de la toţi producătorii de energie termică şi mai ales cei în co-generare de înaltă eficienţă din România, ne-au atenţionat că de la 1 ianuarie creşte preţul gazelor naturale de la 53 la 90 de lei şi subvenţia pentru anul 2015 se ridică a 500 de milioane de lei, adică mai bine de 100 de milioane de euro", a completat deputatul. 

În opinia acestuia, majorarea preţurilor de la 1 ianuarie 2015 ar fi dus în faliment toţi producătorii de energie termică din România şi ar fi pus în pericol alimentarea consumatorilor. Ca urmare, comisia pentru industrii a dezbătut în regim de urgenţă ordonanţa. 

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat miercuri că nu a existat niciodată riscul creşterii preţului la energie termică de la 1 ianuarie 2015. 

"În Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie (…) Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a publicat preţurile la energia termică valabile pentru anul 2015 conform metodologiei în vigoare, metodologie care ţine cont de preţurile la combustibili din anul 2013 şi anul 2014. Deci, niciodată nu s-a pus această problemă, în rest de a creşte preţurile la energie termică niciodată nu a existat acest risc", a spus Nicolescu, la dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: