În opinia lui Comănescu, există cel puțin trei elemente care susțin ideea că "plimbarea" organizată de Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni a fost premeditată după o strategie bine pusă la punct. 

"Primul e omisiunea cvasi-totală a chestiunii Voiculescu din declarațiile realizatorilor A3 și mâzgălelile participanților la protestul de duminică. Distanțare de fondatorul ajuns în pușcărie? Mai degrabă, grijă de a împacheta întreaga poveste într-o temă mult mai sexy, aceea a libertății de exprimare. Al doilea element de premeditare (…) materialele difuzate de Antena 3 redau nu opinia simplilor participanți, ci ceea ce realizatorii aflați în stradă consideră sau susțin că îi mână în luptă pe aceștia. În fine, al treilea element de premeditare e însuși cuvântul plimbare, în jurul căruia cei de la Antenă și-au construit protestul. De ce și-a convocat A3 fanii la un atare protest? Motivele ar fi două. Primul, că plimbarea A3 imită marșurile neautorizate, dar spontane, anti-sistem și anti-media, din toamna trecută. Și, imitându-le, caută un soi de legitimitate grassroots (cu secretă admirație?). Al doilea, că solicitarea unei autorizații ar fi însemnat încă un pas în direcția unei expresii/strategii în esență politice, mitingul, apanaj al partidelor și al altor grupări asemănătoare", explică Iulian Comănescu pe blogul personal.

Referitor la câștigul pe care l-a obținut Antena 3 în urma protestului organizat duminica trecută, jurnalistul consideră că postul patronat de familia Voiculescu și-a consolidat nucleul de susținători, dar că și-a ostilizat și mai mult adversarii.

"Paradoxal, prin băile de mulțime pe care le-a făcut în week-end, Antena 3 rămâne singură împotriva tuturor. E drept, postul era și până acum detestat de o mare parte a societății românești, ca și fondatorul lui – de departe, cel mai antipatic mogul. Însă avea, cel puțin, susținerea PSD și a lui Victor Ponta. Or tocmai aici s-a petrecut, duminică, ceva. Oamenii Antenei au trăit, probabil, momente de euforie atunci când s-au văzut înconjurați de susținători, în stradă. Dar chiar în acele momente s-au transformat într-un prieten incomod pentru PSD, fiindcă s-au desfășurat pe terenul partidelor politice, și nu al media", conchide Iulian Comănescu articolul publicat pe blogul personal.