”Este un lucru costisitor pentru Turcia. Dacă acest lucru degenerează într-un schimb de focuri, avem toate ingredientele să ne trezim cu un război civil și numai de o prăbușire a Turciei nu are nimeni nevoie acum.

Iată, este o situație extrem de preocupantă. Turcia este un partener strategic, este extrem de importantă pentru securitatea regiunii. Pe de altă parte ar trebui să privim relativ reținere ceea ce se întâmplă, pentru că a marșa momentul de față sau a specula o situație care este în curs nu produce decât probleme. Uitați-vă la reacția secretarului de stat John Kerry. A fost rezervat.

Singurele vești bune sunt cele ale grupării care pretinde că a preluat puterea, pentru că vorbim de o continuitate democratică.

În condițiile în care un asemenea atac ar reuși și partidul islamist va fi scos în afara Turciei și puterea va fi preluată de partidele laice.

În momentul în care începe să se tragă asupra clădirilor guvernamentale, există o problemă majoră. Totul ține de capacitatea liderilor politici importanți. Atunci când președintele și premierul ar fi capturați, s-ar ajunge la un război civil”, a declarat Iulian Chifu la Digi 24.