Covor roşu, glume cu şi despre vedete şi lume multă marţi seară, la Gala "Premiilor TVmania", ediţia a XI-a. Responsabili cu buna dispoziţie au fost actorii Irina Teodorescu, Gheorghe Ifrim şi Marius Florea Vizante.

Premiul pentru cel mai bun reality-show a ajuns, pentru a treia oară consecutiv, la Horia Vîrlan. "Mă bucur că un bucătar a reuşit să ia acest premiu", a spus, modest, maestrul. "Sunt măgulit şi onorat să fac parte din acest minunat show, care a fost votat de atât de mulţi încât să câştig din nou Premiul TVmania. Doresc pe această cale să le mulţumesc tuturor telespectatorilor", a adăugat Horia Vîrlan.

De comentariile prezentatorilor nu a scăpat nici Virgil Ianţu, moderatorul de la "Vrei să fii milionar?" de la Kanal D şi câştigătorul trofeului pentru Cea mai bună emisiune de divertisment. Nu s-a pierdut cu firea şi-a replicat: "aveţi nişte glume uzbece, băieţi…" . "Sunt foarte bucuros că «Vrei să fii milionar?» a intrat atât de repede în preferinţele românilor, având în vedere că nu se află în grila Kanal D de foarte multă vreme. (…) Este încă o dovadă a faptului că oamenii îşi doresc show-uri inteligente, de calitate", a spus Ianţu pentru EVZ.

Trofeul pentru cea mai bună emisiune de satiră a mers către "Cronica cârcotaşilor". "Echipa este mândră că a câştigat acest premiu, pentru că a făcut eforturi deosebite pentru ca emisiunea sa meargă bine în acest an, care a fost destul de greu pentru noi", a spus Mişu Găinuşă. Premiul a fost înmânat de "americanul" Emil Mitrache. "Ne bucurăm că avem de unde să venim după ce s-a întâmplat în ultimul an. Vreau să dedic acest premiu unui coleg şi prieten foarte bun", a mai spus Găinuşă. Producţia HBO "În derivă" a fost votată Cel mai bun serial românesc. Premiul a fost oferit de Corina Dănilă.

Premiul pentru Cel mai bun talent show a fost câştigat de "Vocea României". "Românul s-a născut cântăreţ, fachir, dansator…" a spus Adi Despot care i-a înmânat trofeul profesoarei de canto Dana Dorian, care a reprezentat emisiunea transmisă marţi seară în direct.

Ştirile Pro TV, cele mai urmărite

Premiul pentru Cea mai bună emisiune de ştiri a fost ridicat de Cătălin Radu Tănase. "Cu două nominalizări, pentru cel mai bun program şi cea mai populară vedetă, a fost clar de la inceput pentru Ştirile Pro TV că, la Premiile TVmania 2011, sunt mari şanse să vină Moş Nicolae să pună în ghetuţe un trofeu. Andreea Esca, ia-o de unde nu-i! Teleporteaz- o de la New York, dacă poţi!", a spus Tănase.

Trofeul pentru Cea mai bună emisiune tabloid a fost oferit de către Ramona Gabor "deşi aş spune că nu-mi face plăcere să înmânez acest premiu", a spus vedeta. "Happy Hour" a câştigat pentru al treilea an consecutiv titlul. Măruţă, în stilul caracteristc, a venit cu un sul de mulţumiri: din care n-au lipsit mama, tata, d-na Bamboi, dar şi Simona Senzual care luptă "pentru decretinizarea poporului român". Cel mai sexy star TV a fost numit Radu Vâlcan, iar Iulia Vântur – cea mai sexy vedetă TV.

Premiul pentru cea mai populară vedetă l-a primit Horia Brenciu, iar premiul special al juriului, Carmen Avram.

"Mă bucură aprecierea telespectatorilor care m-au votat şi sper că aceştia mă apreciază la fel de mult şi pentru apariţia mea de la Ştirile Pro TV sau de la «Dansez pentru tine»".
IULIA VÂNTUR, prezentatoare Pro TV