Iulia Timoşenko rămâne după gratii

Iulia Timoşenko rămâne după gratii

Tribunalul din Kiev a respins în această dimineață cererea de eliberare depusă de fostul premier Iulia Timoşenko, la trei zile de la arestarea sa. Fără cătuşe la mâini, machiată şi coafată, fostul șef al guvernului ucrainean nu părea marcată de cele trei zile petrecute în detenţie.

Sute de susţinători ai fostului premier s-au adunat și în această dimineață în fața tribunalului şi au scandat sloganuri împotriva puterii. De asemenea, ei au strâns  semnături pentru o petiţie prin care cer dizolvarea parlamentului şi demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Iulia Timoşenko a fost arestată vineri, în urma unei moţiuni a procurilor, care o acuzau că a perturbat în repetate rânduri procedurile Curţii, în cursul procesului pentru abuz de funcţie. Ea riscă 10 ani de închisoare pentru abuz de putere. Timoșenko este acuzată că a încheiat acorduri de comercializare a gazelor cu Rusia în 2009, încăcându-și atribuţiile de premier și autorizând, fără aprobarea guvernului, semnarea unor contracte privind importul de gaz din Rusia la un preţ prea ridicat şi, în consecinţă, dezavantajos pentru Kiev.

Nu este pentru prima oară când fostul premier este acuzat de autorităţile de la Kiev. În decembrie, ea a fost învinuită de fraudarea a 320 milioane de euro, primiţi de guvern în 2009, pentru vânzarea cotelor de emisii de carbon.

Ne puteți urmări și pe Google News