Iulia Timoșenko ar fi leșinat în urma unui tratament primit în închisoare

Iulia Timoșenko ar fi leșinat în urma unui tratament primit în închisoare

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare, şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori săptămâna trecută după ce a luat un medicament prescris de medicii închisorii, a anunţat astăzi partidul său, citat de AFP.

Iulia Timoşenko, transferată la sfârşitul lunii decembrie într-un penitenciar din oraşul Harkiv, situat în estul ţării, "a leşinat imediat după ce a luat medicamentele împotriva răcelii pe care le-a primit de la medicii penitenciarului", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Oleksandr Turcinov, vicepreşedinte al formaţiunii Blocul Iulia Timoşenko.

În decurs de aproape două ore ea şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori, în pofida intervenţiei medicilor, a spus el. Potrivit oficialului ucrainean, stările de rău ale Iuliei Timoşenko au avut "fără îndoială" legătură cu medicamentele pe care le-a luat.

Tensiunea arterială a dnei Timoşenko a rămas "foarte scăzută" în timpul acestor două ore, a susţinut și partidul său într-o declaraţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incidentul a avut loc la 6 ianuarie, însă a fost dezvăluit abia astăzi, după ce un avocat al fostului premier ucrainean a putut veni în vizită la închisoare, a mai spus Oleksandr Turcinov, citat de agenția franceză, preluată de Agerpres.

"Liderii ţării încearcă să o termine psihic pe Iulia Timoşenko", a mai acuzat acesta.Serviciul de presă al penitenciarului nu a putut fi contactat pentru comentarii.