Evenimentul Zilei > Social > Italian răpit şi sechestrat pentru 100.000 de euro
Italian răpit şi sechestrat pentru 100.000 de euro

Italian răpit şi sechestrat pentru 100.000 de euro

Un agent de pariuri italian a fost bătut şi sechestrat într-un apartament din oraşul hunedorean Lupeni, de amanta sa româncă, cu 37 de ani mai tânără, şi de iubitul acesteia, un albanez de 18 ani.

Totul, în schimbul unei răscumpărări de 100.000 de euro. Italianul, Luigi Priuli, de 57 de ani, a fost scos cu greu de poliţişti din mâinile răpitorilor.

Albanezul, Ideal Hoxha, a reuşit să fugă, iar românca, Ana Maria Roman, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinută de procurorii hunedoreni, sub acuzaţiile de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj şi tâlhărie.

Potrivit anchetatorilor, italianul a devenit victimă, din cauza pasiunii pentru tânăra româncă. „Îi dădea bani frecvent, însă nu ştia că fata plănuise să se căsătorească cu albanezul. Profitând de pasiunea pe care italianul o făcuse pentru ea, Ana Maria şi iubitul său au hotărât să-l răpească şi să-i ceară răscumpărare. Italianul a fost bătut şi legat cu fâşii rupte dintrun cearşaf. Chiar Ana Maria a sunat-o pe soţia lui Priuli şi i-a cerut 100.000 de euro în schimbul eliberării acestuia“, au precizat oamenii legii.

De frică să nu fie prinşi, cei doi au hotărât, după câteva ore de la răpire, să schimbe locul „detenţiei“, însă, pe drum, italianul a reuşit să se elibereze şi să sară din maşina în care se afla. A fost prins, dar întreaga scenă a fost observată de câţiva localnici care au anunţat poliţia. Oamenii legii au reuşit să-l elibereze pe italian, dar albanezul a scăpat.