Evenimentul Zilei > International > Anunţ care dă FRISOANE Uniunii Europene: Nu nu mai suntem DEŞEURILE Europei
Anunţ care dă FRISOANE Uniunii Europene: Nu nu mai suntem DEŞEURILE Europei

Anunţ care dă FRISOANE Uniunii Europene: Nu nu mai suntem DEŞEURILE Europei

Italia revine după blocarea navelor de migranți şi spune tranşant: Nu mai suntem deșeurile europene! Condusă de ministrul de Interne și de liderul partidului Lega, Matteo Salvini, Italia, luptă pe viaţă şi pe moarte cu imigrația ilegală arătând că nu mai este dispusă să asculte poruncile de la Bruxelles.

"Nu mai suntem încompetenţii din Europa", a declarat Salvini pe contul său de socializare, după ce a blocat mai multe nave de migranți să intre în porturile italiene.

"În cele din urmă, germanii, francezii, belgienii, olandezii, chiar și spaniolii ne ascultă", a adăugat ministrul de Interne.  Săptămâna trecută, Salvini a blocat nava "Vărsătorul" și cel puțin două alte nave cu migranţi din porturile italiene. Nava Aquarius a plecat mai tarziu spre Spania.

Două alte nave de migranți, care navighează sub steaguri olandeze, au fost, de asemenea, refuzate de Salvini în porturile italiene. El a cerut Țărilor de Jos să își retragă navele cu migranţi din Marea Mediterană. 

Salvini a promis să sporească deportările imigranților ilegali pe teritoriul Italiei așa cum a declarat în campania electorală. El a adăugat că este ocupat cu un plan pentru Africa de a reduce imigrația ilegală de pe continent.