Italia prelungește măsurile de izolare până la 3 mai

Italia prelungește măsurile de izolare până la 3 mai

Medicii și oamenii de știință solicită guvernului italian să nu „repornească” Italia prea curând, existând riscul relansării pandemiei în această țară crunt lovită de SARS-CoV-2.

Guvernul italian anunțat, vineri, că izolarea impusă italienilor se va prelungi până la 3 mai, în încercarea de a stăvili extinderea epidemiei Covid-19 în îndoliata peninsulă.

„Extindem măsurile restrictive până la 3 mai, o decizie dificilă, dar necesară pentru îmi asum deplina responsabilitate politică”, a declarat premierul Giuseppe Conte în timpul unui discurs oficial.

Giuseppe Conte se află sub dublă presiune. Medicii și oamenii de știință îi solicită să nu relaxeze prea devreme măsurile restrictive, cu riscul relansării pandemiei Covid-19 în cea mai îndoliată țară din lume în acest moment (18.849 de morți).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu putem pleca de la principiul că virusul va dispărea de pe teritoriul nostru”, „nu ne putem permite reluarea contagiunii”, a declarat Conte. „Dacă renunțăm acum, riscăm să pierdem toate aceste efecte pozitive și trebuie să începem de la zero”, a spus el.

Dar, pe de altă parte, scrie Liberation, cercurile de afaceri și angajatorii avertizează cu privire la daunele teribile pe care le suferă cea de-a treia economie a Europei, aproape blocată de la jumătatea lunii martie.

Măsurile restrictive pe teritoriul italian au fost introduse începând cu 10 martie cu termen de expirare la 13 aprilie.