Italia: Politicieni şi judecători arestaţi pentru legături cu mafia calabreză

Italia: Politicieni şi judecători arestaţi pentru legături cu mafia calabreză

Un judecător italian, politiceni şi oficiali din poliţie au fost arestaţi astăzi la Milano, sub acuzaţia de complicitate cu organizaţiile mafiote ale clanului 'ndrangheta, din regiunea Reggio Calabria. Ancheta în acest caz este condusă de departamentul anti-mafia din Milano

Printre cei 10 arestaţi se numără judecătorul Vincenzo Giglio (51 de ani), acuzat de corupţie, dar şi pentru că ar fi furnizat mafiei informaţii importante legate de activitatea judecătorilor, relatează presa din peninsulă În dosarul complicităţii cu mafia calabreză au fost arestaţi şiconsilierul regional Giuseppe Morelli (PdL - partidul fostului premier Silvio Berlusconi - n.r)/, avocatul Vincenzo Minasi, apărătorul legal al clanului Valle, care îşi are originile în Lombardia, dar legat de 'ndrangheta. Minasi este acuzat de dezvăluirea secretelor profesionale şi uz de fals.

Autorităţile au arestat şi un comisar al Gărzii Financiare, sub acuzaţia de corupţie. Anul trecut, o anchetă de amploare, soldată cu 300 de arestări, a demonstrat încă o dată că  â€˜Ndrangheta nu este doar asociaţie de clanuri din sudul Italiei, ci o organizaţie bine structurată care s-a infiltrat şi în lumea politică şi financiară din nordul ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News