Evenimentul Zilei > International > Italia: Noua Dreaptă declară război românilor care ascultă manele şi mănâncă mici
Italia: Noua Dreaptă declară război românilor care ascultă manele şi mănâncă mici

Italia: Noua Dreaptă declară război românilor care ascultă manele şi mănâncă mici

Staţia de metro Anagnina din Roma, punct tradiţional al întâlnirii comunităţii româneşti din capitala Italiei, a fost împânzită cu afişe în care este denunţat comportamentul românilor. Autorii acestui demers sunt cei din Noua Dreaptă, care susţin că românii care vin aici duminica, la picnicuri improvizate, nu ştiu decât să mănânce mici, să bea bere şi să asculte muzică ţigănească.

Afişul care de duminică se găseşte la intrarea în Anagnina este scris în română şi sună aşa: „Nu ştiţi decât să mîncaţi mici şi să beţi bere, să ascultaţi muzică ţigănească. Ruşine poporului meu”. Lângă acest mesaj se află o cruce celtică şi semnătura autorilor, mişcarea Noua Dreaptă, relatează site-ul „Stranieri in Italia”.

Conform unui comunicat al Noii Drepte, care, ca şi mişcarea Forza Nuova din Italia, a aderat la Frontul Naţional European, ceea ce se întâmplă în faţa staţiei de metrou din Roma „ridiculizează poporul român”, chiar dacă aici se reuneşte o mică parte a comunităţii.
Semnatarii protestului îl învinovăţesc şi pe primarul Romei, Gianni Alemanno pentru că ” a instituţionalizat kitsch-ul”.

Noua Dreaptă face apel la români, cerându-le să îşi apere propriile rădăcini şi să spună NU „stilului de viaţă şi muzicii ţigăneşti”, exemplificând cu o fotografie a unui cântăreţ de manele.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News