Italia, măsură fără precedent pentru conviețuirea cu COVID 19

Italia, măsură fără precedent pentru conviețuirea cu COVID 19

Guvernul intervine în privinţa speculei cu măştile de protecţie pentru populaţie.  

„În convieţuirea cu virusul va trebui să adoptăm toate precauţiile şi dispozitivele de protecţie individuală. Preţurile de piaţă al măştilor vor fi nivelate, vom avea un preţ corect în jurul a 0.50 euro pentru măştile chirurgicale”, asigură primul ministru al guvernului Giuseppe Conte într-o conferinţă de presă la palatul Chigi.

În următoarea şedinţă de guvern, printr-un decret, va fi eliminată TVA pe măşti, actualmente 22%. Comisarul Domenico Arcuri a subliniat că Italia este pregătită. Au fost distribuite în depozite 47 de milioane de măşti pentru sănătate, paramedici, servicii publice esenţiale, forţe de poliţie.

Dispozitivele vor fi distribuite la seviciile sanitare, firme de transport public şi lucrătorilor din IT, dar se lucrează ca toţi cetăţenii să aibă acces la ele având în vedere că guvernul n-a exclus posibilitatea să declare purtarea lor obligatorie în locuri publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statul va fi producătorul direct al măştilor

Un acord a fost deja semnat: două companii vor realiza 51 de maşinării pe care guvernul le va achiziţiona şi la va instala în structurile publice. Producţia iniţială va trebui să fie între 400.000 şi 800.000 pe zi pentru a ajunge la 25 de milioane. Pentru început, după cum notează Huffingtonpost.