Totul s-a petrecut în localitatea Gallarate din provincia Varese. Presa locală arată că un echipaj de poliție s-a apropiat de o mașină trasă pe dreapta, care făcuse pană de cauciuc. 

Echipajul polițiștilor era compus doi agenți, o femeie și un bărbat. Cei doi s-au apropiat de vehicul și în acel moment s-a deschis ușa, ieșind afară o femeie extrem de sursecitată. Aceasta s-a repezit la agenta de poliție, fluturând o chitanță, semn că tocmai fusese amendată.

Femeia din mașină, despre care ulterior s-a aflat că e româncă, notează portalul www.gazetaromaneasca.com, a sărit la bătaie și a lovit-o pe agentă cu un pumn în piept. 

Lovitura a fost atât de puternică, încât victima s-a prăbușit, aproape fără suflare, în prima fază. Colegul ei a chemat prin stație ambulanța.

O altă patrulă de poliție a intervenit după aceea și a reținut-o pe agresoare. 

Agenta de poliție care fusese bătură a fost transportaă la Spitalul ”Sant’Antonio Abate” din Gallarate. Medicii au spus ulterior că este vorba despre un traumatism a cărui vindecare se va petrece în zece zile. 

La scurt timp după aceea, oficialitățile din oraș au reacționat față de acest caz. 

”Nu este acceptabil ca un agent să fie atacat în mijlocul străzii în timp ce își exercită atribuțiile. 

Este rușinos că există cetățeni, sancționați în mod legitim, care ajung nu numai să insulte și să amenințe, ci chiar să folosească violența. 

Sunt alături de agentă, mai întâi ca femeie, apoi ca vice-primar responsabil cu siguranța”, a declarat viceprimarul și totodată consilierul pentru siguranță din Gallarate, Francesca Caruso.

Primarul localității, care face parte din Liga Nordului, Andrea Cassini, a spus la rândul său că speră ca Justiția să dea o pedeapsă pe măsura faptelor. 

Deși între timp a fost eliberată, arată sursa citată, românca va fi judecată pentru lovire și ultraj