Italia: 4 milioane de imigranţi legali, dintre care un sfert români

Italia: 4 milioane de imigranţi legali, dintre care un sfert români

Între 3,8 şi patru milioane de imigranţi locuiesc legal pe teritoriul Italiei, iar numărul românilor, cea mai mare comunitate de cetăţeni străini din această ţară, s-a dublat în doi ani, atingând un milion, estimează un raport prezentat astăzi de două organizaţii catolice.

La 31 octombrie 2007, cetăţenii străini cu drept de şedere legală în Italia reprezentau 6,7% din populaţia italiană (59,6 milioane de locuitori), precizează raportul organizaţiilor Caritas şi Fondation Migrantes.

Organizaţiile admit că estimările lor sunt superioare celor ale Institutului italian de statistică (Istat), care a menţionat 3.443.000 de rezidenţi străini la începutul lui 2008, deoarece acestea iau în calcul imigranţii sosiţi recent şi care nu au obţinut încă permisul de rezidenţă.             Comunitatea străină cea mai importantă din Italia e cea românească, al cărei număr s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la "aproape un milion de rezidenţi" legali la sfârşitul lui 2007, după estimărilor celor două asociaţii.

73,1 la sută dintre cetăţenii români spun că au venit în Italia în căutarea unui loc de muncă, iar 23,5 procente susţin că au venit din motive familiale.             A doua comunitate străină din Italia este cea a  albanezilor (402.000 de persoane), urmată de ce a marocanilor (366.00 de cetăţeni).ţ

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: AFP