Evenimentul Zilei > Actualitate > ISU Dolj: Cluburile folosesc instalații electrice improvizate si stingătoare de incendiu expirate
ISU Dolj: Cluburile folosesc instalații electrice improvizate si stingătoare de incendiu expirate

ISU Dolj: Cluburile folosesc instalații electrice improvizate si stingătoare de incendiu expirate

Administratorii mai multor cluburi din Craiova au fost amendati de pompieri, în urma unor controale efectuate zilele acestea.

Pompierii de la ISU Dolj au constatat că unele cluburi foloseau instalații electrice improvizate, altele aveau stingătoare expirate, iar în unele cazuri instalațiile pentru stingerea incendiilor (splikere, hidranți interiori) erau neîntreținute. „În urma centralizării datelor obţinute până la acest moment, cadrele inspectoratului au depistat 18 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, șase fiind remediate până la încheierea controlului, iar 13 fiind sancționate cu zece amenzi și două avertismente. Principalele deficienţe au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni şi improvizaţii, utilizarea stingătoarelor de incendiu având termenul de valabilitate depăşit, neîntreţinerea corespunzătoare a instalațiilor cu rol de protecție în caz de incendiu, utilizarea unor elemente de decor (material fonoabsorbant) pentru care nu s-au prezentat documente care să certifice comportarea la foc, nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu“, se precizeaza intr-un comunicat de presa. Valoarea amenzilor se ridică la 18.500 de lei. 

In urma controalelor ISU, unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Craiova a fost închis. Anuntul a fost postat pe facebook de cei de la "Vita de Vie". Trupa ar fi trebuit să concerteze la Craiova joi seara, 26 ianuarie 2017: "Vesti proaste inspre Craiova. Clubul Cafe-Teatru Play, in care trebuia sa cantam joi, 26 ianuarie, a fost inchis in urma unui control ISU. Ca atare, concertul nostru se amana pana reusim sa gasim o alta locatie. Sorry guys”.

"Deși de-a lungul timpului am făcut tot posibilul pentru ca evenimentele organizate de noi să se petreacă intr-un mediu sigur și profesionist, in cei peste 9 ani de activitate, situația actuală nu permite continuarea activității în locația actuala. Dar, există și vesti bune! Începând cu 1 martie ne vom muta intr-o noua locatie și mare parte din evenimentele din perioada 23 ianuarie – 28 februarie se vor muta în aceasta. Despărțirea este foarte grea întrucât există foarte multe emoții ce ne leagă de „beciul” nostru, al tuturor, iar pentru acestea va mulțumim vouă, cei ce ați creat Play-ul așa cum este azi.Revenim in cel mai scurt timp cu noi detalii și cu întreg calendarul. Să auzim numai de bine! SHOW MUST GO ON!", a anuntat conducerea Cafe-Teatru Play.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.