Conform historia.ro, forțele armate americane și rusești s-au întâlnit o singură dată într-o bătălie directă, în timpul Războiului Civil din Rusia. La puţin timp după încheierea Primului Război Mondial, americanii şi occidentalii au luptat împotriva bolșevicilor, în războiul dintre Albi şi Roşii. 

Aliații occidentali se temeau că prăbușirea Frontului de Est va afecta succesul operațiunilor din Vest contra Germaniei imperial, astfel că au organizat o expediție menită să salveze armata imperială rusă. Un alt obiectiv era și oprirea revoluției bolșevice.

Astfel, un regiment britanic a debarcat la Arhanghelsk, la 2 august 1918. După ce au ocupat oraşul, englezii au ocupat l-au transformat în bază pentru viitoarele operațiuni. O lună mai târziu, un contingent american de era trimis să lupte în Siberia alături de englezi.

În Rusia au mai luptat soldați francezi, belgieni, români, greci, polonezi, canadieni, italieni, japonezi, cehoslovaci, iugoslavi și australieni, dar cea mai numeroasă dintre diviziile străine care au luptat în Rusia, a fost Legiunea Cehoslovacă.