E-mail-urile conțineau link-uri către articole pe care „profesorii” au afirmat că nu le-ar putea  accesa. Odată ce profesorii  au făcut clic pe aceste link-uri, au fost direcționați către ceea ce părea a fi pagina de conectare a universităților lor, făcând să pară că s-au deconectat cumva din neatenție. Dar pagina de autentificare era falsă.
După ce profesorii și-au introdus numele de utilizatori și parolele, informațiile au fost capturate de hackerii obţinând frâu liber asupra conturilor lor.
Acesta nu a fost un simplu atac cibernetic
În martie 2018, procurorii federali din New York au dezvăluit un rechizitoriu șocant: nouă iranieni, au declarat procurorii, care lucrează în numele Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), au întreprins o campanie care a vizat sute de universități din întreaga lume inclusiv 144 cu sediul în Statele Unite, precum companii private americane și europene, agenții federale americane și guverne.  
Acești hackeri sponsorizați de IRGC au încercat să se infiltreze cu aproximativ  50.000 de conturi de e-mail în Statele Unite, au mai declarat procurorii, și au compromis cu succes aproximativ 3.700 dintre acestea.
Se presupune că hackerii au furat 3,4 miliarde de dolari din proprietate intelectuală și date academice de la universitățile din SUA în „una dintre cele mai mari campanii de hacking sponsorizate de stat şi urmărite vreodată de Departamentul de Justiție”, a spus Geoffrey Berman, avocat în New York, la o conferință de presă.
Multe țări au agenții militare și de informații care își desfășoară activitatea în străinătate, dar puține sunt la fel de prolifice ca Garda Revoluționară (IRGC), care s-a implicat în toate, de la desfășurarea de campanii de spionaj în Europa și în America până la sprijinirea forțelor reprezentative din Liban, Irak, Siria și Yemen, titrează yahoo.

Te-ar putea interesa și: