Armata condusă de Vladimir Putin îşi va întări forţele în 2016: vor fi create trei noi divizii pe flancul de vest şi cinci regimente nucleare.

Rusia va crea în 2016 trei noi divizii militare pe flancul de vest şi va introduce în serviciu cinci noi regimente de rachete strategice nucleare.

Anunţul a fost făcut marţi de ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, conform Reuters. Moscova preconizează cheltuieli în valoare de miliarde dolari în cee ace priveşte strategia militară. Crearea noilor divizii va fi una dintre cele mai importante sarcini de anul acesta ale Ministerului Apărării.

“Principalul nostru efort ar trebui să vizeze consolidarea potenţialului forţelor noastre nucleare strategice şi realizarea programului în domeniul Apărării spaţiale. Cinci regimente de rachete, echipate cu rachete moderne, complexe, vor intra în serviciul activ în 2016”, a declarat Şoigu.

Oficialul de la Moscova a susţinut că este necesară o îmbunătăţire a infrastructurii de susţinere a forţelor nucleare, dând ca exemplu submarinele nucleare şi bombardierele nucleare cu rază lungă de acţiune.