Isteria nu salvează România! Efectul periculos al virusului care amenință Planeta

Isteria nu salvează România! Efectul periculos al virusului care amenință Planeta

Isteria generată de coronavirus are toate simptomele unui atac de panică la nivel planetar. România se zbate între dramele interne și cele internaționale, neștiind ce să aleagă între coronavirus și alegeri anticipate.

La ora la care scriu aceste rânduri s-au înregistrat 83.379 cu 2.858 morți. La nivel mondial. Adică o rată a mortalității de 3,4 la sută. Ceea ce este foarte puțin ca să justifice isteria planetară care ne-a cuprins. Mai ales dacă ne aducem aminte că suntem 7,8 miliarde pe această planetă.

Am văzut imagini cu magazine golite de mâncare și apă, vedem comandamente peste comandamente, iar în țările pe care noi le considerăm mai civilizate s-au închis regiuni întregi.

Stai și te întrebi dacă suntem normali la cap? Știați că anul trecut în România am avut epidemie de gripă. Știți câți oameni au murit? Nu? Vă spun eu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor oficiale, în România, 138 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă, în sezonul gripal 2018-2019, cu nouă mai mult decât în sezonul trecut. Atunci, în sezonul 2017-2018, au murit 129 de oameni (63 de cazuri tip A, subtip (H1)pdm09, două cazuri tip A, subtip H3, patru cazuri tip A nesubtipat și 60 tip B, față de 27 în întreg sezonul precedent, din care 22 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09, 3 tip A, nesubtipat și 1 tip B). Datele sunt de la Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Despre ce vorbim?

Despre spaima unei populații educate și mult prea liniștită, față de tot ceea ce însemnă Necunoscut, de apetitul pentru teorii catastrofice. Coronavirusul a venit și a umplut un gol în existența multora.

Așa cum semnalam într-un reportaj realizat de Mihnea Petru Pârvu în piețele din Capitală nu s-a schimbat nimic. Nimeni nu a dat năvală să cumpere cartofi și roșii, mere și portocale, sau carne macră. S-au golit rafturile supermarketurilor de spaghete, ulei de măsline, conserve de ton și unt de arahide. Posibil și lămâi.

În piețele din Capitală și provincie nu s-au semnalat îmbulzeli pentru că de acolo cumpără oameni cu spaime obișnuite. Care nu au auzit prea multe despre conflictul dintre SUA și Iran, despre Brexit sau mai știu eu ce asteroid care se îndreaptă spre noi.

Concluzia: Isteria nu salvează România. Nici măcar de ea și spaimele ei.