Israelul, prudent cu măsurile de relaxare. Ce așteaptă autoritățile

Israelul, prudent cu măsurile de relaxare. Ce așteaptă autoritățile

Premierul Benjamin Netanyahu a atras atenția că nu s-a terminat criza COVID-19, iar alte relaxări economice vor trebui să aștepte până când se reduce rata contaminărilor, care a cunoscut o traiectorie ascendentă în ultimele două săptămâni, informează Rador.

Peste 300 de israelieni au murit până acum de COVID-19, deși obiectivul final de a evita un aflux masiv de pacienți în spital a fost atins, în parte, datorită izolării stricte din aprilie.

Premierul supleant Benny Gantz a avertizat că nu se respectă instrucțiunile de sănătate publică și i-a îndemnat pe israelieni să aibă grijă de ei și de părinții lor. "Nimeni nu are niciun interes să se revină la restricții", a scris Gantz pe Facebook.

Comentariile lui vin după ce premierul Benjamin Netanyahu a atras atenția că s-au redeschis multe activități din economie, dar boala se întoarce și, cel puțin deocamdată, nu vor fi ridicate alte restricții. "Nu vor fi alte măsuri de relaxare până când nu se aplatizează curba infectărilor", a spus Netanyahu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul mare al noilor cazuri împiedică o nouă fază a reducerii restricțiilor. Guvernul a aprobat joi deschiderea sălilor de spectacole, concerte, teatre și cinematografe, sub îndrumările stricte ale Ministerului Sănătății. Deîndată ce vor fi pregătite, se pot deschide pentru evenimente la care pot participa până la 250 de spectatori, toți cu locuri rezervate, așezați pe scaune. Biletele trebuie comandate în avans. Instituțiile culturale sunt obligate să păstreze 20 de zile numele și informațiile de contact ale spectatorilor.

Guvernul a desemnat câteva zone roșii în țară, zone cu număr mare de persoane infectate, dar multe teste pozitive au fost confirmate și în alte localități. Până vineri seară, de la începutul epidemiei, aproximativ 20.300 de israelieni au fost confirmați infectați cu noul coronavirus. Numărul persoanelor cu simptome grave crește lent, majoritatea celor infectați în ultima perioadă sunt persoane mai tinere, puțin susceptibile să ajungă să fie intubate.

În prezent, numărul celor infectați este dublu față de cazurile existente la începutul lunii iunie. "Ieri s-au făcut peste 17.000 de teste", a comunicat Ministerul Sănătății. Există o creștere a numărului de persoane infectate, s-a ajuns la un număr mare de cazuri, cum nu a mai fost din luna aprilie. Poliția lucrează pentru a se asigura că proprietarii respectă regulile. Au fost efectuate controale în peste 700 de unități. Zeci de proprietari au fost amendați, alții au fost doar avertizați.

Sursa: Rador