Israelul a interzis accesul în Cisiordania mai multor miniştri de Externe din ţări nealiniate

Israelul a interzis accesul în Cisiordania mai multor miniştri de Externe din ţări nealiniate

Israelul a interzis astăzi intrarea în Cisiordania a patru miniştri de Externe din ţări nealiniate care urmau să participe la o reuniune a grupului la Ramallah, sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene, au indicat surse palestiniene şi israeliene.

Potrivit unui responsabil palestinian, este vorba de miniştrii din Malayezia, Indonezia, Bangladesh şi Cuba, ţări care nu au relaţii diplomatice cu Israelul.

"A fost luată decizia de a interzice şefilor diplomaţiilor din mai multe ţări care nu recunosc Israelul să treacă frontierele Israelului", a declarat pentru AFP şi un responsabil israelian, sub rezerva anonimatului.

"Ţările în cauză sunt Cuba, Algeria, Indonezia, Malayezia şi Bangladesh, a precizat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Algeria a informat anterior Autoritatea Naţională Palestiniană că nu va trimite o delegaţie la Ramallah pentru a evita probleme la frontiera controlată de Israel.

Potrivit ziarului israelian Haaretz, demnitarii străini urmau să participe la o reuniune în care subiectul central era o nouă încercare din partea Autorităţii Palestiniene de a obţine recunoaşterea unui stat palestinian la Naţiunile Unite. Reuniunea a fost anulată în urma interdicţiei de acces impusă demnitarilor străini.