Pe data de 8 august 2018, membrii guvernului israelian în frunte cu primul ministru Benyamin Netanyahu urmau să facă o vizită în România, la București urmând a avea loc a treia ședință de guvern comună Israel-România, notează flux24.ro.

Ideea unei întâlniri la nivel înalt româno-israeliană la București a fost anunțată pentru prima dată în luna mai de către Yarin Levin, ministrul israelian al Turismului, care, aflat atunci în vizită la București, a declarat că întâlnirea dintre reprezentanții celor două state este una de o importanță aparte.

Citește: S-a aflat ACUM! Ultimele informații din Israel

 ”Cred că ceea ce ar trebui să facem anul acesta pentru a celebra cei 70 de ani de relaţii diplomatice ar trebui să facem ceea ce numim reuniunea G-G, a celor două guverne, şi cum ultima şedinţă comună a avut loc în Israel în 2014, e rândul nostru să fim cei norocoşi şi să facem reuniunea anul acesta, în România. De altfel, acesta este mesajul cu care mă voi întoarce în Israel, mai ales că vrem să punem la punct o mulţime de cooperări bilaterale pe care vrem să le promovăm. O asemenea şedinţă comună va fi nu doar simbolică, ci în avantajul concret al ambelor ţări”.

Liderul PNL Ludovic Orban a făcut o plângere acuzându-i pe premierul Viorica Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de trădare de țară deoarece ar susține mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pentru sedința comună de guvern au existat mai multe variante, printre care iulie și septembrie.