Evenimentul Zilei > Actualitate > ISIS pregăteşte NOI ATACURI! Au activat celula CAII MARCAŢI
ISIS pregăteşte NOI ATACURI! Au activat celula CAII MARCAŢI

ISIS pregăteşte NOI ATACURI! Au activat celula CAII MARCAŢI

ISIS continuă să ameninţe Europa şi SUA! O sursă irakiană citată de Al Sumaria anunţă că au fost distribuite afişe în care se ameninţă cu alte atacuri din partea unei celule creată de organizaţia jihadistă şi numită CAII MARCAŢI

După ce a revendicat măcelul de la Barcelona, Statul Islamic pregăteşte noi atentate în Europa. Modelul de a replica este acela de la Nisa, Berlin, Londra şi Sotckholm. Este convingerea unei surse a securităţii din provincia irakiană Kirkuk, citată de postul de radio Al Sumaria.
Porivit sursei, care a preferat să rămână anonimă, în timpul predicii, unii predicatori ai ISIS la Hawija, una dintre fortăreţele irakiene de la vest de Kirkuk, au fost distribuite afişe în care se fac ameninţări cu alte atacuri din partea unei celule creată de organizaţia jihadistă numită ''Caii maracţi'', o referire din Coran, cu obiectivul de a zdrobi civili în Europa şi SUA''.

În afişele răspândite, a precizat sursa, se vorbeşte printre altele de ''celule şi elemente străine antrenate pentru a lovi adunări de oameni şi centre comerciale în Occident'' ca răspuns la ''bombardamentele efectuate de alianţa necredincioşilor aflaţi pe teritoriile califatului''.  Referirea este aici la coaliţia internaţională condusă de SUA care loveşte obiectivele ISIS în Siria şi Irak.

Sursa a afirmat că aceeaşi  predicatori din Daesh au ameninţat explicit Statele Unite şi Europa, în special Marea Britanie, susţinând că celula ''Caii marcaţi'' are obiectivul să ''aducă teroare în casele lor''.