ISIS atacă cu o PLOAIE de rachete cetatea ANTICĂ a Palmirei!

ISIS atacă cu o PLOAIE de rachete cetatea ANTICĂ a Palmirei!

„Este pentru prima oară când tirurile ISIS lovesc cu atâta intensitate un oraș”, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Cetatea antică asiriană este înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO.

O ploaie de rachete trasă de teroriștii ISIS asupra cetății antice a Palmirei, din Siria, a ucis cinci civili, dintre care doi copii, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

În paralel, luptelele violente continuau luni dimineața între trupele guvernamentale și jihadiștii aflați la periferiile acestei cetăți vechi de peste 2000 de ani, situată în deșertul sirian, lângă frontiera irakiană. Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului citat, care dispune de o rețea importantă de surse de militare, medicale și militare, a declarat pentru AFP:

„Este pentru prima oară când tirurile ISIS lovesc cu atâta intensitate un oraș!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Jihadiștii, care au lansat atacul pe 13 mai, au încercuit cetatea. Sâmbătă au ajuns la un kilometru de celebrul sit arheologic cunoscut pentru colonadele romane cu torsade și pentru turnurile funerare, situate în sud-vestul orașului.

Sâmbătă teroriștii au reușit să ocupe partea de nord a Palmirei, înainte de a fi respinși spre periferii de armată după 24 de ore.