ISIS a reuşit să aducă ARME de DISTRUGERE în MASĂ în Europa

ISIS a reuşit să aducă ARME de DISTRUGERE în MASĂ în Europa

ISIS a recrutat experţi în chimie, fizică şi IT pentru a conduce războiul împotriva Vestului cu arme de distrugere în masă, arată un raport al Parlamentului European.

Organizaţia teroristă, potrivit documentului, ar putea plănui să încerce arme interzise de distrugere în masă în viitoarele atacuri.

Documentul, care a fost realizat după atentatele sângeroase de la Paris, afirmă că ISIS déjà a introdus astfel de arme în Europa.

Experţii se tem că ISIS vor putea să aibă de câştigat de pe urma eşecului guvernelor Uniunii Europene de a face schimb de informaţii privind posibile atacuri teroriste ori riscuri ridicate de astfel de atentate, scrie DailyMail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile britanice au început déjà exerciţiile de simulare în cazul mai multor tipuri de atacuri teroriste. Totuşi, raportul UE spune că guvernele ar trebui să ia în calcul această posibilitate de un atac terrorist cu arme biologice, radiologice sau chiar nucleare.

Raportul ISIS/Daesh şi armele nonconvenţionale ale terorii avertizează:

În prezent, cetăţenii europeni nu iau în calcul posibilitatea ca gruparea extremistă să folosească materiale chimice, biologice sau chiar nucleare în Europa. În aceste circumstanţe, impactul unui asemenea atac ar fi cu atât mai puternic.

Rob Wainwright, şeful Europol, a declarat după atentatele din Paris:

“Avem de-a face cu o grupare teroristă internaţională foarte serioasă, care are resurse foarte mari şi este activă pe străzile din Europa. Aceasta este cea mai mare ameninţare teroristă cu care se confruntă Europa în ultimii 10 ani”.

Wainwright a avertizat că ISIS are foarte mari capacităţi în ceea ce priveşte resursele financiare şi umane.

Nomi Bar-Yaacov, partner al Departamentului Internaţional de Securitate, a declarat: “ E un mare risc ca ISIS să folosească arme nonconvenţionale în Europa şi nu numai”.

Wolfgang Rudischhauser, directorul unui departament al NATO, a decalrat că ISIS dispune déjà de expertiză şi cunoştinţe care ar permite utilizarea unor astfel de arme.

Documentul PE spune că ISIS a recrutat şi continuă să recruteze luptători străini, inclusive câţiva specialişti în chimie, fizică şi IT, caer au abilitatea să creeze arme letale din substanţe brute.