Evenimentul Zilei > International > ISIS a lansat mai multe atacuri cu rachetă în sudul Turciei înaintea de vizita Angelei Merkel și a lui Donald Tusk
ISIS a lansat mai multe atacuri cu rachetă în sudul Turciei înaintea de vizita Angelei Merkel și a lui Donald Tusk

ISIS a lansat mai multe atacuri cu rachetă în sudul Turciei înaintea de vizita Angelei Merkel și a lui Donald Tusk

Trei persoane au murit în atacuri cu rachetă în provincia Kilis din sudul Turciei, a relatat sâmbătă agenția de presă Dogan, în contextul în care cancelarul german Angela Merkel și președintele Consiliului European, Donald Tusk, se vor afla în cursul după-amiezii în orașul Gaziantep din apropiere, relatează DPA.

Patru rachete au lovit orașul Kilis, în apropiere de granița cu Siria, a anunțat biroul guvernatorului provinciei. Rachetele au fost lansate din teritoriul din nordul Siriei controlat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a relatat Dogan. Statul Islamic se luptă cu rebelii sirieni, inclusiv cu facțiuni sprijinite de Turcia, în această zonă.

Luni, patru sirieni, dintre care patru copii, au fost uciși la Kilis de rachete lansate dinspre teritoriul sirian. Kilis este una din regiunile care găzduiesc numeroși refugiați fugiți de războiul din Siria. Circa 130.000 de refugiați au ajuns în oraș, care avea 90.000 de locuitori înaintea izbucnirii războiului din Siria în urmă cu cinci ani, au spus oficiali.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cancelarul german Angela Merkel sunt așteptați sâmbătă după-amiază la Gaziantep, în sudul Turciei, în apropiere de frontiera cu Siria, unde urmează să viziteze o tabără pentru refugiați și să aibă o întâlnire cu premierul turc Ahmet Davutoglu. Vizita fusese plănuită inițial o săptămână mai devreme și urma să includă și Kilis, însă situația privind securitatea a dus la o schimbare de plan. (sursa: Agerpres)