Proprietarii de restaurante, cafenele, pub-uri si alte locuri de petrecut timpul liber de la noi din oras nu-si respecta consumatorii.
Acest lucru se vede dupa starea W.C.-urilor din elegantele lor incinte. Atunci cand ajung cu amenajarile la aceasta sectiune, parca li se termina banii si spatiul. W.C.-urile sunt mici, inguste, amenajate in graba si, chiar in unele localuri cu faima, nu sunt separate pe sexe - o singura cabina pentru toata lumea. Si, bineinteles, barbatii lasa capacul ridicat in cel mai bun caz.
Am senzatia ca patronii de localuri din Bucuresti sunt victimele dilemei la ce sa faca mai multa economie, la curent electric sau la hartie. Din aceasta cauza, langa chiuvete agata cele mai proaste aparate de uscat pe maini fabricate vreodata. Ai senzatia ca, in orasul nostru, se desfasoara un concurs pentru a descoperi, undeva pe glob, un fabricant de aparate pentru uscat mainile mai proaste decat cele mai prost vandute luna trecuta.
Cred ca sunt doar doua locuri in Bucuresti unde, dupa ce te-ai spalat pe maini, nu trebuie sa-ti faci freza ca sa nu mai fii ud. Sunt si cateva localuri care au renuntat la inutilele uscatoare si au montat suporturi pentru prosoape din hartie. In cele mai multe cazuri, acestea sunt goale. Cred ca ultimii proprietari sunt cei care fac cu adevarat economie. Pun servete o data pe saptamana, se termina mai devreme, asta-i viata. Se mai sterg clientii si cu fata de masa din restaurant.
Cred ca, pe langa meniu, starea W.C.-ului e determinanta pentru succesul unui restaurant, pub sau cafenea. Cum poti sa te astepti ca un client sa revina daca a parasit baia nemultumit. Si nu mai inteleg ceva, care-i treaba cu senzorii? Pui mainile sub uscator, merge cateva secunde si se opreste. Iar le pui, iar functioneaza cateva secunde, iar se opreste. La dracu, nu poate fi reglat sa mearga macar treizeci de secunde si gata, ca doar n-o sa-ti tii mainile sub aparat pana se rumenesc.
Era o vreme cand restaurantele de lux aveau o camera de baie mare, in care barbatii, dupa ce se spalau pe maini si se stergeau cu un prosop din bumbac, aprindeau un trabuc. La femei erau scaune cu spatar in fata oglinzilor, iar doamnele isi pudrau nasul si stateau la taclale. Dar cred ca asta se intampla inainte de a se inventa curentul electric.