Prin două postări publicate pe o rețea de socializare, Paleologu spune că este cazul elaborarii unui cod de conduită diplomatică, pentru ca reprezentanții României peste hotare să nu se mai umple de ridicol.

„Nu doar Viorica Dăncilă, ci și Dan Barna luptă pentru noi în Statele Unite. Eforturile lor sînt complementare: doamna Dăncilă lucrează la bază, domnul Barna activează în anticamere. Amîndoi au dreptate. Doamna Dăncilă l-a asimilat pe Alexis de Tocqueville („De la démocratie en Amérique”), domnul Barna l-a meditat pe Carl Schmitt („Dialoguri despre putere și accesul la deținătorul puterii”). E foarte important că avem pe cineva care să se insinueze în anticamerele puterii imperiale.

Lăsînd gluma și ironia la o parte, modul ridicol în care Barna și Dăncilă se află în treabă în Statele Unite ridică o problemă de fond: necesitatea elaborarii unui cod de conduită diplomatică pentru toți demnitarii și reprezentanții României. Este unul dintre aspectele restabilirii prestigiului României, care pentru mine constituie un obiectiv major. Pe mine nu mă bucură cîtuși de puțin să-mi văd contracandidații umplîndu-se de ridicol, pentru că știu că ei reprezintă țara”, a scris pe pagina sa de Facebook, Theodor Paleologu.