Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV EVZ. Iri se visează la Primăria Capitalei. Columbeanu vrea să devină Oprescu II | VIDEO
EXCLUSIV EVZ. Iri se visează la Primăria Capitalei. Columbeanu vrea să devină Oprescu II | VIDEO

EXCLUSIV EVZ. Iri se visează la Primăria Capitalei. Columbeanu vrea să devină Oprescu II | VIDEO

"Evenimentul zilei" a aflat primul intenţia lui Irinel Columbeanu de a candida la funcţia de Primar General al Capitalei. El şi-a anunţat candidatura într-un mod inedit, postând un filmuleţ pe Youtube.

"Îndrăznesc să vă captez atenţia pentru câteva minute, mizând nu pe vreo curiozitate mondenă, ci numai şi numai pe înţelepciunea dumneavoastră. Fără afiliere la vreuna dintre formaţiunile politice ale ţării noastre, fără vreun suport favorizant din partea niciunui trust media, şi fără niciun fel de obligaţie faţă de un grup prezent sau viitor de interese private, ca cimplu cetăţean al Bucureştiului, fără întrerupere în ultimii 52 de ani, am curajul de a mă înscrie în competiţia de a obţine din partea dumneavoastră încrederea viitorului primar al Capitalei în următorii patru ani. Numai aşa îmi pot permite să am îndrăzneala ca indiferent de vârstă pe care o aveţi să aveţi înţelpeciunea şi să faceţi un minim efort civic, alegând ca probabil într-o zi liberă a acestui an să mergeţi la vot şi să votaţi numai cum vă va dicta atunci conştiinţa, dar altceva decât acelaşi trecut fardat". În acest fel şi-a anunţat Irinel Columbeanu candidatura la Primăria Capitalei. 

  • VEZI AICI reacţiile actualilor primari la decizia lui Columbeanu de a candida la şefia Bucureştiului şi ce şanse îi dau milionarului de la Izvorani.

"Nu m-a sfătuit nimeni, dimpotrivă, mulţi mi-au spus să îmi văd de treabă. Maidanezii nu este una din problemele bucureştenilor, asta trebuie rezolvată cu omenie. Cred că pentru Bucureşti este importantă înfrăţirea cu alte oraşe europene", a spus Irinel Columbeanu, după anunţul postat pe Internet. 
Irinel Columbeanu a intrat în direct la Realitatea TV şi a declarat, printre altele, următoarele.

  • Mi-am dat seama că am un culoar liber, fiind candidat independent, şi m-a hotărât să merg pe el
  • Nu m-am sfătuit cu nimeni, cu niciun specialis. Cunoscuţii mi-au spus, însă, să nu candidez
  • Am să suport singur toate cheltuielile de campanie electorală
  • Mă bazez pe tineri, voi câştiga dacă lumea se va urni din case şi va veni la vot
  • Nu voi motiva eletoratul cu damigene de vin sau găleţi. Cetăţenii, mici, dar mulţi, (!) sunt motivaţi şi singuri
  • Numai venind la vot vor avea parte de conducători responsabili. Sunt convins că actuala clasă politică va deceda până la sfârşitul acestui an.
  • Eu zic că nu e important cum vin la vot, ci dacă vin la vot şi ce bagă în urne

La cât se ridică averea lui Columbeanu
Potrivit Top 300 Capital, averea lui Irinel Columbeanu se ridică la 7 milioane de euro.  A ratat intrarea în top în 2010, deși în 2008, averea lui era estimată la 40 de milioane de euro. Scăderea ciferi de afaceri se datorează scandalului mediatic în care a fost implicat.
Cea mai mare parte a capitalului său este reprezentată de fabrica de ciment din Gorj şi de 50 hectare de teren, pe care le-a achiziţionat în 2004 şi pe care intenţiona să construiască un ansamblu rezidenţial.
Omul de afaceri a folosit terenul drept gaj pentru a obţine un împrumut de 5,6 milioane euro, bani cu care deschis fabrica de columbeanit de la Târgu Cărbuneşti, Turbocim SRL, de a cărei administrare s-a ocupat Ion Columbeanu, tatăl antreprenorului şi care a dat faliment în 2009. Irinel Columbeanu mai deţine un pachet de 0,85% la Alcatel.
Dintre afacerile sale, singurele care au prosperat în 2009 au fost cele din domeniul consultanţei. Columbeanu a câştigat peste 470.000 lei prin firmele Amikovision SRL şi Techno Konsult Romania SRL. Prima şi-a dublat profitul, iar cealaltă a generat câştiguri nete de 360.000 lei.
<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/Lunq3MYJppQ" height="315" width="620"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: