Evenimentul Zilei > EVZ Special > Irina Baianț, distincție de onoare de la Vladimir PUTIN. POVESTEA DE MILIOANE a sopranei de la Eurovision.
Irina Baianț, distincție de onoare de la Vladimir PUTIN. POVESTEA DE MILIOANE a sopranei de la Eurovision.

Irina Baianț, distincție de onoare de la Vladimir PUTIN. POVESTEA DE MILIOANE a sopranei de la Eurovision.

Irina Baianț a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 25 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 60 de concursuri naționale și internaționale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty's Theatre Londra, Paladium theatre UK și multe altele.

O nouă provocare în viața profesională a artistei o reprezintă selecția națională pentru Eurovision. Conform primelor analize, melodia ei,,The Voice”, colaborare cu Doru Todoruț, se află printre momentele favorite din acest an. Ea este creditată ca cea mai bună voce feminină care participă la selecția națională din acest an.

Cu toate că este curtată de peste granițe, Irina Bainț  spune că nu a avut ocazia să fie într-un proiect de mare anvergură în România. Este dependentă de orice provocare, exact ca acum, când participă la Eurovision și speră să reprezinte țara dincolo de granițe printr-un concurs care îi oferă ocazia să evolueze ,,Activitatea mea începe sa vizeze tot mai mult străinătatea și îmi pare rău să nu am ocazia sa particip și pentru țara mea într-un proiect de mare anvergură. Sunt un om al provocărilor, așa că dacă acest concurs îmi dă ocazia să cânt pentru țara mea și mă face să fiu mai bună decât am fost până acum, înseamnă evoluție și asta e exact ce caut!” , spune soprana.

La fel ca pentru orice apariție, munca rămâne ingredientul principal, iar pentru acest concurs soprana a făcut modificări importante în agendă, cu toate că a avut și alte angajamente de onorat  ,, Ultima luna am cam dedicat-o concursului. Au fost  multe de pregătit, nu doar vocal ci și la show… Nu mi-am dedicat 100% timpul Eurovisionului, pentru că am și alte angajamente de onorat, pe partea mea Am reușit sa fac în asa fel încât pe perioada dintre semifinala și finala sa nu-mi pun nicio alta activitate, și sa strâng multe suflete acolo lângă mine care ma susțin și își doresc sa ma întorc la treaba câștigătoare.”  recunoaște Irina Baianț.

A urmărit și finalele concursului din anii precedenți și chiar are un moment preferat ,, Am urmărit finalele internaționale, în care a participat și România. Nu am înțeles mereu criteriile publicului, dar a fost interesant să văd cum de la an la an, oamenii căutau ceva nou. Momentul care mi-a rămas în suflet a fost câștigătorul din 2009-  Alexander Rybak din Norvegia! Și acum ascult acea piesa cu sufletul la gură! ”.

Irina Baianț:  ,,Am stat la masă cu Vladimir Putin"

Prin Eurovision, Irina Bainț speră să rămână în sufletul europenilor așa cum a făcut de fiecare dată când a avut ocazia, iar aceste ocazii nu au fost puține ,, Toate momentele profesionale au fost de suflet, pentru că pun 101% suflet în tot ce fac. Ma consider ca făcând parte din acea categorie norocoasă de oameni care face din pasiunea cea mai mare – meserie, iar asta înseamnă arta. Țin minte cu multa emoție premiera musicalului Fantoma de la Opera din București și concertul de ziua Președintelui Putin din 2015 de la Palatul Kremlin, unde am avut plăcerea de a canta și de a sta la masa cu el și alte oficialități, mai apoi primind distincție de onoare din partea C Cabinetului Președintelui și alte invitatii pentru a susține concerte.”, își amintește ea.

Performanța și succesul presupun sacrificii, iar uneori transformări radicale prin care trec artiștii. Cu toate acestea, Irina Baianț știe să rămână modestă și în perfect acord cu vremurile în care trăiește ,,Nu renunț la nimic! Sunt un om normal, cu activități pe care oricine le face, într-adevăr mai ponderat . Nu pierd nopțile, încerc sa am grija de dietă, păstrez un tonus fizic bun pentru că ajuta mult pe scenă, dar sunt perfect în acord cu vremurile în care trăiesc. Rigorile și principiile pe care le am fac parte din mine, și nu știu sa fiu altfel. Mă bucur de cine sunt și de ce fac în fiecare clipa, din plin!”, încheie soprana.

Pe Irina Bainț, dar și pe Doru Todoruț, îi puteți urmări și vota în semifinala Eurovision România din 4 și 6 martie difuzată pe TVR.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.