Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, punctează, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram,  că „Pentagonul anunță că SUA vor răspunde la atacurile Iranului”.

„De data aceasta vă răspundem în America”, amenință organizația militară iraniană, citată de CNN.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a mai amenințat că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel.

Pentagonul a anunțat la scurt timp după atacul din această noapte că fost vorba despre un atac cu „mai mult de 12” rachete balistice, care a vizat două baze cu militari americani.

Pe de altă parte, mesaje mai moderate au venit din partea ministrului de externe al Iranului, Javad Zarif.

„Iranul a luat și a încheiat măsurile proporționale, de autoapărare, conform Articolului 51 al Cartei ONU, țintind baza de la care a fost lansat atacul laș împotriva cetățenilor noștri și a unor oficiali cu rang înalt”, afirmă șeful diplomației iraniene, înainte de a transmite: „Nu căutăm o escaladare sau războiul, dar ne vom apăra împotriva oricărei agresiuni”, a afirmat ministrul de externe iranian.

Șeful diplomației iraniene sugerează că baza aeriană al-Asad a fost atacată pentru că de-acolo ar fi decolat drona americană ce l-a ucis vineri, la Bagdad, pe influentul generalul iranian Soleimani.