Iranul a testat cu succes o nouă rachetă cu rază scurtă de acţiune

Iranul a testat cu succes o nouă rachetă cu rază scurtă de acţiune

Iranul a anunţat ieri că a testat cu succes o versiune modernizată a rachete balistice "Fateh-110" cu rază scurtă de acţiune.

Generalul Ahmad Vahidi, ministrul al apărării, a declarat că racheta "Fateh-110" are o rază de acţiune de 300 kilometri şi poate bombarda cu precizie ţinte aflate în mare, devenind astfel arma cea mai performantă de acest tip din arsenalul Iranului.

Versiunea anterioară a "Fateh-110" avea o rază de acţiune de 200 de kilometri şi a fost testată în 2012. "Fateh-110" este dezvoltată de Organizaţia Industriei Aerospaţiale a Iranului, potrivt agenţiei AP, preluată de Agerpres.

Şi luna trecută Iranul a lansat o serie de rachete balistice, între care unele capabile să lovească Israelul, cu ocazia unor exerciţii militare simulând atacarea unei "baze străine" în regiune. Liderii iranieni ameninţă cu regularitate că vor lovi nu numai Israelul, ci şi bazele americane din Golf şi din Orientul Mijlociu în cazul în care Iranul va fi atacat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israelul şi Statele Unite ale Americii au evocat în repetate rânduri în ultimele luni eventualitatea unor lovituri împotriva siturilor nucleare iraniene în cazul eşuării eforturilor diplomatice ale marilor puteri de a convinge Teheranul să renunţe la controversatul său program nuclear.