Evenimentul Zilei > International > IRANUL a FĂCUT anunțul! SUBMARINELE sunt pregătite și gata să lanseze RACHETE
IRANUL a FĂCUT anunțul! SUBMARINELE sunt pregătite și gata să lanseze RACHETE

IRANUL a FĂCUT anunțul! SUBMARINELE sunt pregătite și gata să lanseze RACHETE

Comandantul Forțelor navale din Iran, amiralul Moytaba Mohamadi, a anunțat că Iranul a adăugat flotei sale din Golful Persic încă două submarine capabile să lanseze rachete.

„Sunt submarine de înaltă tehnologie şi dispun de noi sisteme care pot lansa rachete, torpile şi mine de la adâncime”, a precizat amiralul citat de agenţia iraniană IRNA. Unul dintre aceste submarine este modernizat, iar celălalt este nou construit.

”În pofida tuturor limitărilor şi dificultăţilor care i-au fost create, Iranul este astăzi producător şi constructor al acestui tip de echipamente şi a avansat către satisfacerea necesităţilor de acest fel prin producţia proprie”, a mai spus comandantul iranian.

În timpul unei reuniuni desfăşurate miercuri cu comandanţi ai Forţelor navale iraniene, cu ocazia zilei armatei, liderul suprem al Iranului, aiatolahul Ali Khamenei, le-a cerut responsabililor militari să depună un „efort extraordinar” de modernizare şi a apreciat că recenta intrare în dotarea Forţelor navale a distrugătorului Sahand şi a submarinelor Ghadir şi Fateh ilustrează „un potenţial de progres tot mai bun”, informează Agerpres.