Evenimentul Zilei > International > IPOSTAZELE ANULUI. Barack Obama mai cald, Francois Hollande, mai rece. REACŢIILE CELOR DOI de la Bataclan
IPOSTAZELE ANULUI. Barack Obama mai cald, Francois Hollande, mai rece. REACŢIILE CELOR DOI de la Bataclan

IPOSTAZELE ANULUI. Barack Obama mai cald, Francois Hollande, mai rece. REACŢIILE CELOR DOI de la Bataclan

Președintele francez, François Hollande, și cel american, Barack Obama, s-au recules în cursul nopții de duminică spre luni în fața sălii de spectacole Bataclan, unde 90 de persoane au fost ucise de jihadiști la 13 noiembrie.

Imediat după ce au depus flori în faţa sălii de spectacole, cei doi şefi de stat s-au îndreptat spre maşini, moment în care Obama l-a atins cordial pe spate pe omologul său. Acest gest a fost repetat de câteva ori de liderul american, iar cel francez i-a răspuns, dar scurt.

La Bataclan a mai depus flori şi primarul Parisului, Anne Hidalgo. Obama s-a întâlnit cu președintele francez în fața sălii Bataclan imediat după ce a aterizat la Paris, luni, în jurul orei 00.40, chiar înainte de deschiderea Conferinței internaționale asupra schimbărilor climatice (COP21).

Cele mai grave atentate comise vreodată în Franța au făcut în total 130 de morți și aproape 350 de răniți.

Şi premierul canadian, Justin Trudeau, de asemenea prezent în Franța pentru a participa la COP21, s-a deplasat la Bataclan însoțit de omologul său francez, Manuel Valls, și de Anne Hidalgo, precum și de premierul Québecului, Philippe Couillard. La rândul lui, şeful guvernului britanic, David Cameron, s-a recules în fața sălii Bataclan lunea trecută. Alți lideri ai lumii vor face același lucru în zilele următoare.