Evenimentul Zilei > Justitie > IPJ Iași, răspuns sec la mesajul unei tinere polițiste. Andrada Voicu, agent de poliție: „Nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți”. Cum a reacționat conducerea
IPJ Iași, răspuns sec la mesajul unei tinere polițiste. Andrada Voicu, agent de poliție: „Nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți”. Cum a reacționat conducerea

IPJ Iași, răspuns sec la mesajul unei tinere polițiste. Andrada Voicu, agent de poliție: „Nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți”. Cum a reacționat conducerea

Conducerea IPJ Iași a reacționat în urma unui mesaj în care o polițistă care a suferit un accident în timp ce se afla în misiune s-a referit la autoturismele din dotare ca fiind „sicrie pe 4 roți sau „mașinile morții” și a criticat conducerea Poliției acuzându-i pe comandanți că nu fac mai mult pentru ca agenții să aibă dotări suficiente pentru a-și face treaba în siguranță. Conducerea IPJ Iași a arătat într-un comunicat – unul sec, pus lângă mesajul emoționant al tinerei polițiste – că anul trecut au fost cumpărate 40 de noi autospeciale.

„În referire la aspectele semnalate în spatial public, legate de afirmațiile făcute de o polițistă din cadrul IPJ Iași pe o rețea de socializare, facem următoarele precizări:

La data de 3 aprilie 2018, în județul Iași, pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani, în zona localității Blăgești, a avut loc un accident rutier, în care a fost implicate o auutospecială de poliție. Doi agenți din cadrul Poliției municipiului Pașcani, aflați în misiune pentru căutarea unei minore dispărute, s-au angajat în efectuarea unei depășiri într-o zonă în care depășirea era interzisă, având semnalele vizuale și acustice în funcțiune. Astfel a fost lovit frontal un alt autoturism, iar din accident au rezultat 3 victime, care au fost transportate la spital, printer care și cei 2 agenți de poliție.

În această cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de (…), urmând ca în perioada următoare acesta să fie finalizat”, a arătat, sâmbătă, conducerea IPJ Iași, citată de cancan.ro.

Potrivit IPJ Iași, mașina implicată în accident corespundea din punct de vedere ethnic, iar pe parcursul anului trecut și până în present au fost cumpărate aproximativ 40 de autospeciale inscriptionate, care au fost repartizate structurilor de ordine publică și Serviciului Rutier.

Andrada Voicu, una dintre cei doi agenți care au fost răniți după ce mașina de poliție în care se aflau a fost implicată în accident, a povestit pe Facebook prin ce a trecut după respectivul episod.

„Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnalele luminoase/acustice neomologate. În timp ce pe pagina oficială a Poliției Române se postează în fiecare zi fotografii cu domnișoare care au buzele uuun pic mai mici decât colacul de la wc, cu dinți perfect aliniați și zâmbete mișto, cu autoturisme noi și sclipitoare, noi ne pierdem dinții, picioarele, viețile, de parcă la începutul școlii de polțiție am semnat contract cu moartea, nu cu instituția în sine. Cui îi pasă de faptul că stăm internați la ATI cu fracture deschise, cu dureri sfâșietoare, cu hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru viețile noastre și așteptând să treacă perioada critică, pentru a ști sigur că vom scăpa cu viață? Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu? Nimănui. Toți cei care ne-au asigurat de sprijinul lor ne-au întors spatele și ne-au lăsat amanet”, a scris polițista Andrada Voicu pe Facebook.

Andrada Voicu a făcut referire și la cazul polițistului înjunghiat mortal la Suceava, cu 40 de lovituri de cuțit, în timp ce, din lipsă de personal, patrula singur pe peronul unei gări. Polițistul Sorin Vezeteu a fost ucis de Ioan Besa, un tânăr de 23 de ani care a spus că „urăște uniforma”.

„Domnilor/doamnelor care ne conduceți, îl mai țineți minte pe colegul nostrum de la Suceava, care a fost înjunghiat de zeci de ori? Dar pe ceilalți colegi care au murit cu zile? Căci noi ne aducem aminte șiu aprindem lumânări pentru ei. Ați vuit în toată țara că veți face, că veți drege, că ne veți ajuta cu legi care să ne protejeze, că vom avea dotări și mașini care să ne ofere siguranță. (…) Situația e aceeași în fiecare zi. (…) Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viață. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe 4 roți”, închiere polițista.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: