Iorgulescu vrea trecerea licenţierii de la FRF la LPF

Iorgulescu vrea trecerea licenţierii de la FRF la LPF

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, vrea criterii mai permisive pentru cluburile din Liga I şi trecerea sistemului de licenţiere de la FRF la LPF.

Iorgulescu a explicat azi că „afară” procesul de licenţiere este efectuat de liga profesionistă şi nu de către federaţie.

„În discuţia de azi cu FRF şi cu reprezentanţii cluburilor din Liga I pe probleme de licenţiere o să deschidem şi discuţia privind trecerea licenţierii către Liga Profesionistă de Fotbal.

Noi avem o statistică şi în ţările cu fotbal dezvoltat, cum sunt Anglia, Germania, Franţa, Portugalia, Elveţia, Austria şi aşa mai departe, ligile profesioniste sunt cele care fac licenţierea.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea o să încercăm să luăm această licenţiere şi să o facem noi la LPF.

Vrem să găsim soluţii pentru a îndulci un pic aceste criterii de licenţiere. Aceste criterii de acum dau înapoi puţin fotbalul românesc şi la un moment dat s-ar putea să ne trezim că nici nu mai avem ligă profesionistă.

Pentru că aceste criterii sunt foarte dure pentru o ţară ca a noastră. La multe ligi sau federaţii din Europa, criteriile puse pentru cluburile din Liga I sunt criterii puse numai cluburilor care evoluează în cupele europene. De aceea vrem să găsim şi noi o astfel de soluţie în colaborare cu FRF”, a spus Gino Iorgulescu.