„Dacă sunt fapte de natură penală, fără îndoială şi în această comisie de anchetă parlamentară, faptele respective sunt înaintate Parchetului. Nu are în niciun fel Parlamentul sau nu poate face Parlamentul anchetă penală. Nu va face anchetă penală Parlamentul”, a afirmat Florin Iordache.

La Birourile permanente reunite au fost depuse astăzi două propuneri cu privire la comisiile de anchetă, una dintre ele referindu-se la posibilitatea Parlamentului de a înfiinţa o comisie de anchetă chiar dacă există o anchetă a Parchetului în paralel. Cealaltă propunere prevede că persoanele care sunt chemate la audieri sunt obligate să vină la aceste comisii de anchetă. 

Întrebat despre propunerea sa prin care persoanele care vor fi chemate la audieri în cadrul comisiei de anchetă vor fi obligate să dea curs invitaţiei, deputatul PSD a spus: „Nu e normal? Persoanele care consideră comisia respectivă că pot aduce informaţii concludente care să aflăm adevărul, fără îndoială sunt invitate”.

La remarca presei că, în prezent, magistraţii pot refuza o invitaţie, Florin Iordache a afirmat că „tocmai de aceea” modifică Statutul deputaţilor şi senatorilor în privinţa comisiilor de anchetă.