Evenimentul Zilei > Politica > IORDACHE îşi explică gestul OBSCEN din PARLAMENT. ARGUMENTELE penibile ale liderului PSD
IORDACHE îşi explică gestul OBSCEN din PARLAMENT. ARGUMENTELE penibile ale liderului PSD

IORDACHE îşi explică gestul OBSCEN din PARLAMENT. ARGUMENTELE penibile ale liderului PSD

Florin Iordache le-a spus colegilor din conducerea Camerei Deputaților că atunci când a făcut gestul reprobabil în plen nu a fost o insultă și nici un gest obscen pentru că celor din opoziție le-a spus „pe gură” ce a dorit să le transmită.

Deputatul USR Iulian Bulai i-a cerut vicepreședintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache, în ședința Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 14 noiembrie, să își ceară scuze pentru că le-a arătat degetele mijlocii deputaților din opoziție.

„O rugăminte, ca la următorul plen, dumneavoastră personal să vă cereţi scuze faţă de colegii pe care i-aţi insultat astăzi prin gestul dumneavoastră”, i-a spus deputatul Bulai lui Iordache, potrivit stenogramei ședinței.

Iordache a răspuns că gestul său nu a fost obscen.

„Vreau să vă spun aşa: în momentul în care am plecat de la tribună, am făcut un gest care din punctul meu de vedere nu trebuie interpretat ca o insultă sau ca un gest obscen la adresa vreunui coleg, că nu aveam nicio problemă”, a declarat Iordache.

„Glumiţi acum! Aveţi o interpretare nouă a ce înseamnă un gest obscen?!”, i-a replicat Bulai.

Liderul PSD a spus că ce-a avut de spus a spus „pe gură” și nu avea nevoie de semne.

„Domnule coleg, credeţi dumneavoastră că momentul în care mâna are un anumit parcurs prin cameră poate fi interpretat în vreun anumit fel? Că eu nu am avut nici un fel de…, ce am avut de spus, v-am spus pe gură”, a precizat el.

Deputatul USR i-a spus că gestul său a fost filmat de presă: „Sunteţi înregistrat, domnule preşedinte că aţi arătat nişte gesturi obscene.”

„Bun, domnule coleg, mi-aţi cerut un punct de vedere? V-am răspuns, trecem mai departe”, a concluzionat Iordache, potrivit Mediafax.