Ionuț Lupescu a intrat, oficial, în cursa pentru șefia Federației Române de Fotbal. „Kasierul” și-a lansat candidatura, astăzi, și a avut lângă el nume importante din fotbalul românesc: Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Ciprian Marica, Tudorel Stoica, Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș sau Adrian Ilie. De asemenea, Sir Alex Ferguson și Mircea Lucescu au transmis mesaje video de susținere pentru Lupescu.

Fostul mijlocaș a vorbit despre starea de fapt a fotbalului românesc, ajuns în colaps. „Calificările la EURO 2020 sau alte turnee finale nu rezolvă problemele fotbalui românesc. Avem nevoie de un plan de dezvoltare. Din prima zi de discuții de pe teren mi-am dat seama că toți își doresc o legislație pentru a putea ajuta fotbalul românesc. Vreau să aduc toți foștii selecționeri ai României la masă și să dezbatem ADN-ul fotbalului românesc. Am fost recunoscuți pentru ceva în '70, apoi '90. Acum nu mai avem nimic, unde mergem? Savicevici mi-a zis și el asta. Poate sunt lucruri care nu sunt bine puse la punct. Toate lucrurile trebuie discutate împreună cu cei de la Ligă și cu alți oameni, să fim puși la punct din toate punctele de vedere. Nu decid eu totul! Dar prin discuții le putem implementa. Avem nevoie de o centralizare corectă a datelor, avem nevoie de evenimente sportive internaționale în țară și trebuie să evaluăm mereu tot ceea ce punem în practică.

Faptul că văd atâția oameni lângă mine îmi dă convingerea că am luat o decizie corectă. N-a fost ușor să decid, dar am fost convins de voi, de foștii colegi și de mulți oameni de fotbal. Am avut privilegiul la UEFA să văd aspectul general al fotbalului european. Decalajul dintre Est și Vest va fi și mai mare. Trebuie să luăm măsuri radicale. Trebuie să facem ceva pentru a nu cădea și mai mult. Am prezentat un program -manifest.

Trebuie să readucem sponsorii și oamenii pe stadioane. E foarte important ca oamenii de fotbal să revină acolo unde le este locul. Sunt lucruri pe care eu le-am simțit în ultimele 6-7 luni. Am invitat lângă mine oameni cu care am jucat, chiar dacă nu mereu am avut aceleași păreri și idei. Asta nu înseamnă că nu putem face ceva împreună. Am fost deranjat când colegii mei n-au fost respectați. Dar ei sunt istoria fotbalului românesc. Fotbalul trebuie să fie pe primul loc", a spus Lupescu.