Ionuț Cristache, „nenorocitul de la Antena 3, care a venit să strice imaginea TVR”

Ionuț Cristache, „nenorocitul de la Antena 3, care a venit să strice imaginea TVR” Ionuț Cristache. Sursa foto: Arhiva EVZ

Invitat la emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, jurnalistul Ionuț Cristache a vorbit despre alegerile sale profesionale și de ce a ales să fie „jurnalistul împotriva curentului, jurnalistul penalilor, infractorilor, care tot sunt achitați”

Invitatul lui Mirel Curea la emisiunea „Dosare de presă”, Ionuț Cristache a vorbit, printre altele, despre scandalul din 2018, în urma transmiterii, pe postul național de televiziune, a interviului realizat de Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță. Jurnalistul a fost convocat în Comisia de Etică și, deși a încercat să le explice cu argumente jurnalistic, de ce a transmis acel interviu, nu l-a ascultat nimeni.

Eu eram un nenorocit de la Antena 3 care a venit să strice imaginea TVR-ului. După aia, Sebastian Ghiță, în dosarul acela a fost achitat. Nu conta. Eu aduceam penalii la TVR. Care penali, că potrivit drepturilor și libertăților ești vinovat până la… Nu există! Ei dau sentințe. Știu ei cine e vinovat și cine nu. Știu ei cine a furat și cine nu. Am încercat să le explic punctul meu de vedere, argumentat, evident.

Ei au făcut o cocă acolo, au scris un raport. Bineînțeles în stil foarte etic, că era Comisia de Etică, au dat pe surse cu o săptămână înainte la Hotnews, au livrat marfă, ca să întrețină totuși și o atmosferă. Dar sunt niște problematici acolo, la Comisia de Etică, reclamate de unii și de alții, care trenează de luni de zile, chiar de ani. Dar când e vorba de Cristache, știi cum se întâlnesc? Vin din concediu”, a povestit Ionuț Cristache.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul a mai spus că în cazul unei persoane din TVR care a fost prinsă că se droga, Comisia de etică nici măcar nu s-a întrunit. „Îți dai seama ce se întâmpla dacă se droga Cristache?”, s-a întrebat retoric jurnalistul, adăugând că „unii colegi din presă au scris că e normal să mai tragi un fum, din când în când”.

 

„Unii sunt obsedați mine, în TVR, la modul propriu”

Ionuț Cristache a mai spus că anumite persoane din TVR „sunt obsedate de mine, la modul propriu”. El a mai dezvăluit că, deși avea toate atuurile pentru a fi un jurnalist #rezist la modă, a ales să lupte împotriva curentului.

Pentru un tânăr jurnalist, de până în 30 de ani, era cea mai ușoară carte de jucat, eram și eroul Rezist, mă plimbam și cu Șora prin piață, mă purtau USR-iștii pe brațe prin piață. Cel mai ușor era să cânt și eu lozincile la modă. Îți dai seama? Săreau publicitarii cu contracte de imagine, făceam și eu reclamă la termopane, cum fac bătrâni de la Corbeanca, jurnaliști, seniori de presă.

Poate intram în politică și făceam programe de guvernare, eram eurodeputat. Cel mai ușor lucru era să ader la cauza lor, la modă. Dar sunt niște chestiuni peste care nu treci: drepturi și libertăți fundamentale”, a spus Cristache.

 

Mi-am asumat misiunea asta, de a fi jurnalistul împotriva curentului, jurnalistul penalilor, infractorilor, care tot sunt achitați, fie vorba între noi, n-a mai rămas unul penal în țara asta. Dar, scuzați-mă, ce, să o iubesc pe Kovesi? Nu pot. Nu am putut. (…) Eu vreau să încerc o cale de mijloc”, a mai adăugat moderatorul emisiunii „România 9”, de pe TVR 1, la „Dosare de presă”, pe evz.ro.