Ionel Dănciulescu s-a întors la Dinamo

Ionel Dănciulescu s-a întors la Dinamo

Atacantul de 33 de ani are o provocare personală care l-a împins către casă: vrea să ajungă pe podiumul golgheterilor "all-time" din campionat.

Atacantul Ionel Dănciulescu, în vârstă de 33 de ani, a revenit ieri la Dinamo, echipă cu care a semnat un contract valabil pe două sezoane.

"Corbul" părăsise echipa din "Groapă" anul trecut, după derby- ul cu Steaua, şi a jucat la Hercules Alicante, în Segunda Division. În ciuda faptului că a marcat zece goluri, contribuind decisiv la promovarea echipei sale în Primera Division, "Danciu-gol" a fost anunţat prin fax că s-a renunţat la serviciile sale.

El şi-a căutat o altă echipă în străinătate, dar n-a primit nicio propunere care să-l mulţumească. Suprinzător, cea mai generoasă ofertă pe adresa sa a sosit de la nou-promovata FCM Târgu- Mureş, care-i promitea un salariu de 250.000 de euro pe an.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Din 100 de oameni, 99 mi-au spus să nu mă întorc în ţară"

"Mă bucur că m-am întors acasă! Din 100 de oameni, 99 mi-au transmis să nu mă întorc în ţară. Sunt ambiţios, îmi plac provocările şi mă bucur că voi juca din nou la Dinamo", a declarat Dănciulescu după ce a semnat noul angajament, care consemnează a treia revenire în Ştefan cel Mare.

Provocarea lui Ionel Dănciulescu nu este numai un titlu cu echipa "roş-albilor", ci mai ales un loc pe podiumul golgheterilor "all-time" din campionatul românesc.

El are până acum 187 de goluri şi mai are nevoie de doar trei goluri pentru a ajunge pe podium. Primele trei locuri sunt ocupate în acest moment de Dudu Georgescu (252), Rodion Cămătaru (198) şi Marin Radu II (190).

Cale liberă pentru plecările lui Cristea şi Niculae?

Antrenorul Ioan Andone este încântat de repatrierea "Corbului", chiar dacă problemele echipei sale nu sunt în atac, ci în apărare.

"Dănciulescu este un exemplu de urmat, e un model de profesionalism. Am aşteptări mari de la el", a spus "Fălcosul". Cristi Borcea debordează de fericire: "Mă bucur că Dănciulescu s-a întors la Dinamo. Niciun suporter adevărat nu poate uita că «Danciu» a plâns când a plecat din Ştefan cel Mare".

Revenirea lui Ionel Dănciulescu le-ar putea înlesni lui Andrei Cristea şi Marius Niculae drumul către alte destinaţii. Cristea e dorit de mai multe echipe din Anglia, în timp ce "Săgeată" este pe lista turcilor de la Karabukspor.

ATAC

Ioan Becali: "Moţi e o catastrofă"

Dinamo a început cu emoţii noul campionat, învingând-o pe Astra Ploieşti cu scorul de 2-1 abia în minutele de prelungire ale partidei disputate duminică seară. Echipa lui Ioan Andone a suferit vizibil în faza defensivă. Astra a marcat un gol ca-n curtea şcolii şi s-a jucat cu ocaziile la poarta " câinilor".

Cosmin Moţi, unul dintre ga - feurii perseverenţi, a reuşit să-l scoată din sărite chiar şi pe Ioan Becali, impresarul său! "Cosmin Moţi e o catastrofă de jucător. El trebuie să înţeleagă că fotbalul se joacă fără prea multe ţigări. S-ar putea să piardă locul de titular, să stea vreo patru luni pe bară, poate aşa îşi va da seama că ţigările nu-i fac bine. El joacă acum doar pentru că Dinamo n-are alt fundaş central apt fizic", a tunat Ioan Becali, "consilierul din umbră" al lui Ioan Andone.

Nici Niculae nu se mai retrage

În fotbalul românesc s-a lansat o nouă modă: retragerea de-o noapte. Primul a fost ti mişoreanul Cosmin Contra. Supărat că a fost eliminat în meciul cu Gloria Bistriţa, "Guriţă" a tunat şi a fulgerat, anunţându-şi retragerea "din mizeria asta de cam - pionat".

Peste câteva ore s-a răzgândit. La fel a procedat şi Ioan Niculae, patronul Astrei, după jocul pierdut cu Dinamo.

Imediat după meci, Niculae a cri ticat dur arbitrajul şi a ameninţat cu retragerea echipei din campionat. Ieri, omul de afaceri a întors-o ca la Ploieşti: "Nu mă mai retrag". Astra nu mai părăseşte campionatul, ci îşi pregăteşte mutarea la Giurgiu. Echipa se va numi de la anul Inter Giurgiu.

"Cosmin Moţi trebuie să stea vreo patru luni pe bară, poate aşa îşi va da seama că ţigările nu-i fac bine. El joacă acum doar pentru că Dinamo n-are alt fundaş apt.“, IOAN BECALI, fost impresar

ASTRA - DINAMO 1 - 2 Marcatori: Lukacs (34) / N’Doye (78 - penalty)/ Ad. Cristea (90+3)

ASTRA: Ebede 6, Măţel 5, Ov. Mihalache 5, Rohat 5, V. Sandu 5, Strătilă 6 (67, Paulinho 5), Bornosuzov 6, Takayuki 5, V. Dinu 7, Lukacs 6 (81, Cl. Tudor), Mihalcea 4 (70, Fatai 5). Antrenor: Mihai Stoichiţă

DINAMO: G. Curcă 4, Homei 5, Scarlatache 5, Moţi 3 (66, Garat 5), Pulhac 5, Ad. Cristea 7, Mărgăritescu 5 (73, N’Doye 7), D. Kone 6, Torje 6, L. Ganea 5, M. Niculae 4 (66, C. Munteanu 5). Antrenor: Ioan Andone

Arbitri: Al. Deaconu 6 - S. Gheorghe 5, M. Artene 6

Stadion: "Astra" - Ploieşti; Spectatori: 4.000