Evenimentul ZileiPoliticaFraudă la alegeri? PNL atacă PSD și ALDE, bănuite de planuri murdare: „Nu vor scăpa nepedepsiţi”

Fraudă la alegeri? PNL atacă PSD și ALDE, bănuite de planuri murdare: „Nu vor scăpa nepedepsiţi”

Fraudă la alegeri? PNL atacă PSD și ALDE, bănuite de planuri murdare: „Nu vor scăpa nepedepsiţi”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat, sâmbătă, că a făcut apel la Poliţie şi Jandarmerie să ia măsurile necesare deoarece are deja semnale referitoare la deficienţe cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare de duminică.

 

De asemenea, Dancă a mai spus că are informaţii despre mai multe cazuri de posibile fraude din partea PSD şi ALDE

Ne puteți urmări și pe Google News

 

„Avem semnale pe site-ul PNL opreştefrauda.ro privind numeroase deficienţe, unele majore, în ceea ce priveşte organizarea scrutinului de duminică. Principala problemă care ne-a fost semnalată este cea legată de adresa secţiei de votare în care este arondată persoana care doreşte să-şi exprime votul. Din cauza restricţiei impuse în lege privind obligaţia de a vota în localitatea de domiciliu doar la secţia de votare arondată şi din cauza modificărilor şi schimbărilor apărute peste noapte în ceea ce priveşte adresele secţiilor de votare la care sunt arondaţi cetăţenii, multe persoane ne-au semnalat faptul că nu ştiu astăzi unde trebuie să meargă ca să voteze", a spus Dancă, într-o conferinţă de presă.

 

„Facem un apel către Poliţie şi Jandarmerie, pentru că avem numeroase sesizări privind tentativele de fraudă, abuzurile comise în ceea ce priveşte exprimarea votului", a afirmat Dancă.

Totodată, Dancă a făcut apel tuturor cetăţenilor cu iniţiativă să ajute la informarea celorlalţi cetăţeni despre modul de participare la alegerile europene şi la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

„Facem apel la primari, la administratorii de bloc şi la orice cetăţean care poate ajuta în acest sens să afişeze la fiecare scară de bloc adresa secţiei se votare la care este arondată strada respectivă. Solicităm primăriilor, autorităţilor publice locale să ia toate măsurile şi să informeze cetăţenii cu privire la aceste secţii de votare", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

El a prezentat o "chichiţă" care ar putea obstrucţiona rezultatul votului.

„Cetăţenii trebuie să ştie că după ce solicită buletinul de vot pentru alegerile europene şi cele două buletine de vot pentru referendum, după exprimarea votului, trebuie să semneze pentru prezenţa la vot, altfel nu este luat în considerare votul la prezenţă. Facem apel la cetăţeni să fie atenţi şi să semneze după exprimarea votului listele pentru referendum acolo unde apare numele lor", a arătat Ionel Dancă.

Dancă a dat un prim exemplu de posibilă fraudă care s-a petrecut  în localitatea Botoşeşti Baia, din judeţul Dolj, unde primarul i-a cerut adeverinţe false pentru urna mobilă.
 

„Am depus deja denunţ la poliţie pentru acest abuz", a spus Dancă.

Un alt exemplu dat de Dancă este la Craiova unde angajaţii companiilor din subordinea primăriilor sunt ameninţaţi că dacă vor vota la referendum vor fi daţi afară. Potrivit afirmaţiilor lui Dancă, tot la Craiova, în cartierul Craioviţa, duminică, vor fi adunaţi angajaţii de la Regia de salubritate şi vor fi instruiţi să nu voteze la referendum.

„ALDE, acest PSD mai mic, foloseşte aceleaşi tehnici şi aceleaşi instrumente de şantaj şi de fraudă electorală învăţate de la fraţii lor mai mari din PSD şi ei vor avea aceeaşi soartă, nu vor scăpa nepedepsiţi", a spus Dancă. 

Din informaţiile pe care le-a primit, Dancă a mai susţinut la conferinţa de presă că mai sunt şi în alte zone cazuri de fraudarea alegerilor europarlamentate.

Încă un astfel de caz este în comuna Piatra, judeţul Teleorman şi Slatina, judeţul Olt, unde oamenilor li se promite 100 de lei pentru un vot pentru PSD şi să nu voteze la referendum.

De asemenea, Dancă a mai susţinut că la Beiuş angajaţilor unei companii li s-au reţinut cărţile de identitate, la Caraş-Severin şi Işalniţa li se promite angajaţilor 100 de lei pentru un vot pentru PSD.

„Este o faptă penală mituirea electorală", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.
 

 


Accesează: