Ion Țiriac rupe tăcerea. Dezvăluiri despre lupta pentru putere din tenisul românesc

Ion Țiriac a fost prezent astăzi la mai multe meciuri ale turneului WTA care se dispută la București, iar la finalul prezenței sale a făcut mai multe declarații. El a discutat despre situația Federaței de Tenis pe care o conduce de mai puțin de o lună, dar și cum ar putea România să fie mai atractivă pentru jucătoarele de top.

Ion Țiriac a început prin a comenta contextul juridic în care se află Federația Română de Tenis, organism pe care îl conduce. Alegerea sa este contestată de Marius Daniel Vecerdea.

Eu nu ştiu ce vrea partea aialaltă, ca să nu îl numesc eu. Cum să numeşti un om care de patru ani nu face decât să pună piedici. Adică nu face ceva pozitiv. Pentru că dacă ar face ceva pozitiv ar fi ceva... E cam greu să înţelegi ce vrea... Înainte contesta că erau 350 de oameni (n.r. - la Adunarea Generală de alegeri a FRT) şi spunea că trebuie să fie 54. Acum contestă că de ce nu au fost 350 de membri. Iar asta îţi dă la un moment dat ideea să te gândeşti un pic la cap. Atâta tot”.

Acesta a discutat și despre poziția Ministerului Tineretului și Sportului:

Nu trebuie să fie nimeni de partea cuiva. Dacă există o lege, e egală pentru toată lumea şi trebuie respectată. Din păcate sunt unii care boicotează legea, o iau pe dinafară şi nu fac altceva decât să întindă legea. Toate aceste amânări peste amânări au făcut din Federaţia Română de Tenis un organism care nu a avut bani să îşi trimită nici juniorii la New York anul trecut sau acum doi ani. Şi suntem în situaţia în care suntem cam ultimii în Europa la juniori. Iar politicul de bine de rău pare că acum vrea. E şi logic să vrea. Pentru că dacă nu vrea acum când e Simona Halep pe cal mare, ce-o să vrea după. Oricum, gândiţi-vă ce se întâmplă după Simona şi veniţi să îmi spuneţi”.

Țiriac a comentat și situația turneului WTA din România și ce posibilități are competiția de la București:

Şi un turneu de 250.000 de dolari e bun pentru România. Problema mare a acestui turneu este data de disputare şi suprafaţa. Dar chiar dacă ar fi suprafaţa de hard, eu nu cred că ai găsi aici alte jucătoare decât cele care au pierdut în turul 1 şi 2 la Wimbledon sau care nu au jucat.

Ideal ar fi, dacă e să fie pe zgură, să se joace în aprilie, ca şi turneul băieţilor... sau dacă se schimbă pe hard, să fie undeva la începutul lunii august”.