Evenimentul Zilei > Social > PLÂNGERE PENALĂ pentru Ion Ţiriac. Sunt vizați şi alţi GREI ai lumii. Breaking news
PLÂNGERE PENALĂ pentru Ion Ţiriac. Sunt vizați şi alţi GREI ai lumii. Breaking news

PLÂNGERE PENALĂ pentru Ion Ţiriac. Sunt vizați şi alţi GREI ai lumii. Breaking news

Marius Marinescu, senator, a declarat că vânătoarea organizată de Ion Țiriac, alături de alte nume grele din lumea miliardarilor, a fost, de fapt, un act criminal.

Marius Marinescu a declarat, pentru DC News, că vânătoarea de la Balc, organizată de Ion Țiriac și la care au participat mai mulți miliardari ai lumii, este un act criminal. În acest sens Marius Marinescu a făcut un apel către Klaus Iohannis și Augustin Lazăr.

„Vânătoarea de la Balc este un act criminal, fiindcă la Balc, într-un ţarc electrificat de 200 de hectare, deci în captivitate, sunt măcelărite animalele, atât adulte cât şi puii lor: porci mistreţi, căprioare şi orice cade în raza puştii. Vorbim de infracţiune, de încălcarea legii de protecţie a animalelor. Nicăieri în Uniunea Europeană nu se mai vânează animalele în captivitate. Doar la noi, în România şi în ţările africane autorităţile permit aşa ceva.

Fac un apel către procurorul general al României, Augustin Lazăr, să dea curs plângerilor penale pe care noi, Federaţia de Protecţi Animalelor şi Mediului le-am făcut în fiecare an împotriva celor care masacrează animalele la Balc. Toate plângerile penale le-am făcut la Parchetul General, care le-a distribuit către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea… Am văzut, şi de la dumneavoastră, cam ce fac procurorii de la Oradea, deci vorbim, aici, de lup pus paznic la oi. Cui să te mai adresezi în România. Acesta este motivul pentru care facem apel la procurorul general Augustin Lazăr să dea curs acestor plângeri penale.

Pe de altă parte, având în vedere că domnul Klaus Iohannis clamează că e iubitor de animale, cum e şi campanie electorală în acest an, mi-aş dori eu şi toţi iubitorii de animale, să facă un referendum cu privire la interzicerea vânătorii, fiindcă vânătoarea nu este un sport, ci este o crimă”, a declarat Senatorul Marius Marinescu.