Senatorul ALDE, Ion Popa, estimează că partidul său va desemna, în luna aprilie, candidatul la alegerile prezidențiale din 2019, neștiindu-se încă dacă va fi un candidat sprijinit de Alianța PSD-ALDE sau separat. “Mie mi-ar conveni, și cred că ar fi bine pentru România, că înainte de a măsura intenția de vot, forța partidelor, inainte să facem studiile cu voturile pe care le-ar lua partidele, cred că ar trebui să îi întrebăm pe români cam ce tip de președinte își doresc pentru următorii cinci ani”, a declarat  senatorul Popa într-o conferință de presă, la Constanța. În opinia lui, candidatul cel mai potrivit pentru funcția de președinte al republicii este Călin Popescu Tăriceanu.

Motivația senatorului Ion Popa este că românii vor un președinte mediator. “Cred că s-au săturat de președintele acela jucător cum a fost Traian Băsescu, sau de un președinte (Klaus Iohannis) care blochează activitatea altor instituții cum ar fi guvernul. Cred că românii vor un președinte care să își îndeplinească un rol constituțional, acela de a fi mediator. Să încerce să ne împace. Că până la urmă de aia ne alegem liderii, ca ei să ne conducă spre mai bine, să ne unească, nu să ne învrăjbească și să ne conducă spre mai rău, făcând tot ce pot plece toți banii din România, să-i ia cei de afară”, a comentat președintele ALDE Constanța, Ion Popa. Plus că președintele ar trebui să fie un garant al respectării drepturilor și libertății fundamentale ale cetățenilor, “nu să susții abuzurile”.

Întrebat dacă Liviu Dragnea este altfel decât Tăriceanu, senatorul Ion Popa a răspuns imediat:”Eu vorbesc de al meu. Pe Dragnea să îl laude cei de la PSD”, adăugând că nu îl cunoaște prea bine pe liderul PSD care “nu a anunțat că va candida la prezidențiale, nu a spus nici că nu va candida”. A preferat să vorbească despre Dacian Cioloș, despre care crede că are alte planuri. “Dacian Cioloș va forța, cei din spatele lui il vor potența foarte mult, până la termenul limită, și va sfârși într-un tandem cu Klaus Iohannis. Adică îl va susține pe Klaus Iohannis pentru a fi ales președintele României, urmând ca el să fie propunerea lui Klaus Iohannis pentru prim ministru”, a concluzionat, senatorul ALDE, Ion Popa.

 

Te-ar putea interesa și: