Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Iliescu, RĂZBOI DESCHIS cu Antena 3 și România TV. Subiectul care a GENERAT cel mai nou SCANDAL
Ion Iliescu, RĂZBOI DESCHIS cu Antena 3 și România TV. Subiectul care a GENERAT cel mai nou SCANDAL

Ion Iliescu, RĂZBOI DESCHIS cu Antena 3 și România TV. Subiectul care a GENERAT cel mai nou SCANDAL

Ion Iliescu a răbufnit pe blogul său și a trecut la atac, acuzând posturile Antena 3 și România TV că fabrică știri. Posturile TV ar fi dat o știre falsă despre un proces în care ar fi implicați Ion Iliescu și soția sa. „Sfârșit de săptămână în care industria știrilor false depășeste planul”, a scris Iliescu, ironic.

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a publicat un articol acid și ironic la adresa jurnaliștilor de la Antena 3 și România TV. 

„Industria stirilor false functioneaza si in weekend. Cu regret ii anunt pe jurnalistii Antenei 3 si pe cei ai Romaniei TV ca au ratat o stire despre mine, sotia mea, si despre cum ne judecam noi de cinci ani pentru o bucatica de pamant din Pantelimon (n-am aflat daca e vorba despre cartierul cu acelasi nume, sau despre comuna Pantelimon). Nu dau eu sfaturi jurnalistilor, dar cand trimiti un car de reportaj sa transmita in direct din fata Inaltei Curti, te asiguri ca nu cheltuiesti banii degeaba. Adica te asiguri ca nu dai o stire falsa. Nu spun sa verifice din trei surse, dar un telefon, sa ma intrebe daca este adevarat, sau nu, puteau da. Dar nici de asta nu era nevoie. Era suficient sa verifice numele sotiei mele. Care nu este acelasi cu numele paratei.

‘In fond, de ce n-ar merita si ratingul o stire falsa?’ pare sa fie motto-ul unor jurnalisti. Sau, poate: ‘Sa nu lasam adevarul sa ne strice o stire-bomba!’ Iarasi nu dau eu sfaturi celor din presa, dar, daca s-ar intreba serios de ce presa traverseaza o criza, poate ar vedea ca nu concurenta altor mijloace de comunicare este vinovata de criza. Stirile false, da.

Asadar nu orice Ion Iliescu este ‘acel’ Ion Iliescu. O morala simpla, de sfarsit de saptamana. Sfarsit de saptamana in care industria stirilor false depaseste planul”, a scris Iliescu pe blogul său.