Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Iliescu prezintă vremea
Ion Iliescu prezintă vremea

Ion Iliescu prezintă vremea

La finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, Ion Iliescu nu le-a vorbit jurnaliștilor despre politică ci despre vreme. Profitând de prezența acestora, Iliescu a avertizat populația că vine "o primăvară complicată", cu fenomene "de mari dimensiuni".

Preşedintele de onoare al PSD a ținut să avertizeze că, dacă topirea zăpezilor se va suprapune cu ploile de sezon, ne putem confrunta cu apariția unor fenomene meteorologice "de mari dimensiuni" în primăvara acestui an.

"Ne aşteaptă o primăvară complicată! Cantitatea asta foarte mare de zăpadă în funcţie de scenariul încălzirii de primăvară, poate crea probleme deosebite. Vom asista la un proces de încălzire masivă, mai ales că de-a lungul anilor s-au făcut defrişări sălbatice mai ales pe versanţii Carpaţilor Orientali. (…) Putem să ne aşteptăm la fenomene foarte grave, mai ales în Bazinul Siretului, unde sunt asemenea fenomene, la inundaţii de mari dimensiuni. Şi, de aceea, am spus să fie avertizate conducerile din toate judeţele, am discutat cu conducerea INMH (…) nişte scenarii în legătură cu diverse variante de topiri şi, dacă se suprapun topirii de zăpezi ploile de primăvară, fenomenul poate căpăta mari dimensiuni", a explicat fostul preşedinte.
Acesta nu i-a avertizat doar pe ziariști și pe cetățeni ci și pe membrii PSD care ocupă funcții în administrația locală, pentru a nu fi luați prin suprindere, ci să fie pregătiți să evite "pierderile foarte mari".