"Asta ne trebuie acum, în loc să strângem rândurile în jurul unui guvern care încearcă să aşeze lucrurile cu chizbuinţă? Nu înţeleg cine e în spatele acestei mişcări şi ce urmăresc în ultimă instanţă. Este regretabil. Din asta avem doar de pierdut cu toţii. În loc să strângem lucrurile şi să căutăm să sprijinim forţele care înceacă să construiască ceva în această ţară, iată sunt indivizi şi forţe interesate să cultive discordia. Nu înţeleg cine este interesat în aşa ceva", a afirmat Ion Iliescu, pentru Mediafax.

Pe rețelele de socializare a fost anunțat un protest, duminică seara.Potrivit anunțului postat pe Facebook, duminică la ora 17.00 începe adunarea protestatarilor la Piața Victoriei, iar la ora 19.00, ei vor pleca în marș de la sediul Guvernului spre Palatul Parlamentului. Acțiunea oamenilor este o reacție la proiectul Legii graţierii, care urmează să fie dezbătut şi votat, luni, în plenul Senatului.

Un protest similar celui din București este programat duminică, tot de la ora 17.00, la Buzău.

Câteva sute de persoane au protestat în fața Guvernului, după ce în cursul zilei de miercuri juriștii din Senat au adoptat un amendament care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă. 

Te-ar putea interesa și: